Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Foc i lloc

Ordenar el turisme d'un país de turistes

Actualitzada 08/08/2016 a les 07:40
Andorra va rebre l’any passat 7,8 milions de visitants. D’aquests, 2,6 milions van ser el que des del ministeri competent s’anomenen turistes. És a dir, persones que almenys van pernoctar una nit al Principat i que són les que en principi interessa més atraure al país que no pas els anomenats excursionistes, els visitants que entren i surten de la frontera el mateix dia i que no es gasten diners en un allotjament turístic.
Al Principat, per molt que el Govern s’ha entestat a diversificar, amb més o menys èxit, l’economia continua depenent en gran manera del turisme i també del comerç que impulsen aquests visitants. El ministeri de Turisme posa en marxa un bon nombre d’iniciatives per atraure’ls. El Cirque du Soleil, el Tour de França, la Vuelta a Espa­nya, proves mundials de ciclisme i esquí, entre altres. Sembla que algunes estan funcionant i conjuntament amb la millora de l’economia els turistes tornen a venir a Andorra i s’apropen als números de les èpoques bones.
Ara el que toca és ordenar aquesta arribada de turistes per intentar evitar els problemes que ocasionen a altres destinacions turístiques. A tothom li ve al cap Barcelona on el turisme està buidant barris populars com el de la Barceloneta o el Born, envaïts pels allotjaments turístics. Sembla que el Govern s’ha posat mans a l’obra per evitar abusos en els habitatges d’ús turístic. Primer declarant la guerra als apartaments il·legals i després aplicant mesures per frenar un sistema d’allotjament que s’ha doblat en cinc anys i que afecta sobretot el Pas de la Casa i el peu de pistes de Canillo, on es concentren gairebé el 90% dels pisos.
Però també cal regular perquè els turistes rebin els serveis que els pertoquen. I sembla que la futura llei d’allotjaments turístics va per aquest camí. La classificació hotelera canviarà i a més dels equipaments es tindran en compte els serveis que oferiran els hotels per atorgar les estrelles. I tampoc no cal fer meravelles. Els turistes el que volen és un llit gran, silenci a les nits i un servei de Wi-Fi que funcioni. La resta, ja va al gust i les possibilitats econòmiques dels clients.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477