Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies llegia a la premsa que mossèn Ramon havia tirat endavant el llibre 50 anys de tu a tu des de Canillo. Diari d’un mossèn compromès, com un agraïment al qual la parròquia i el país en general li havien ofert.

Els que coneixeu mossèn Ramon convindreu amb mi que cal que se li agraeixi el seu esforç, dia a dia, perseverança, visió, estima i voluntat de la qual s’ha beneficiat tota la nostra societat.

La seva tasca literària es va iniciar a fer notòria fa molts anys, quan jo tenia per costum agafar la revista Promocions Publicitàries i llegir aquells articles provocadors, educatius i frescos que es recollien sota el paraigua de La missa m’avor­reix. Va ser, si no ho escric malament, entre el 1974 i el 2000 quan podíem conèixer una mica més d’aquell mossèn atípic que t’aconsellava com un amic, creia en tu com un bon pare i fins i tot, quan calia, et mirava amb un toc de reprovació.

Personalment, el recordo donant classes de religió a l’escola i d’acompanyar els alumnes esquiant: sempre trencant esquemes. Els seus articles recollits són un exemple de l’actualitat dels sentiments, les emocions i motivacions que movien Andorra fa anys i continuen sent vigents avui en dia. Són aquells sentiments que mossèn Ramon té la capacitat de canalitzar, entendre i gestionar.

Tot ell representa l’esperit d’aquells, i són nombrosos, que treballen amb la voluntat de millorar el món. Creu en Déu, i sobretot en les persones que es va trobant al llarg de la vida. I ho fa sense temors. Ho aconsegueix amb aquell do de fer que el complicat sembli fàcil.

Mossèn Ramon creu i s’expressa amb llibertat. És un bon amic , per a una gran part de les persones que han tingut contacte amb AINA Les colònies i l’alberg d’AINA són una de les seves fites més conegudes, que va començar a gestar-se l’Any internacional del nen a Andorra (1979) amb una tasca absolutament necessària que permet seguir transmeten dia a dia els valors de la solidaritat, l’estima al país, el respecte, la col·laboració i el compromís. Un compromís contagiós.

tracking