Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
De la meva agenda

Benedicció del mirador del Roc del Quer

La bellesa del paisatge contemplada des de la nova instal·lació captiva i encisa l’observador
Actualitzada 24/07/2016 a les 06:47
Jesús, nasquéreu a Natzaret, poble de pagès de la Galilea bastit sobre la roca de la muntanya, clon del Canillo fa 50 anys.
Jesús, ens féreu do de les regles de joc del bon viure a la muntanya de les benaurances: -feliços els generosos; -feliços els compassius; -feliços els pacificadors; -feliços els qui tenen fam i set de justícia.
Jesús, ascendíreu a la muntanya del Tabor per parlar amb Déu seguint les petjades d’Elies a la muntanya de l’Horeb, i les de Moisès a la muntanya del Sinaí.
Jesús, us transfiguràreu a la muntanya amb vestits blancs com els esplendorosos raigs de sol de migdia –Meritxell– en un dia serè.
Jesús, vessàreu des del mirador de Jerusalem, avui muntanya Dominus flevit (Jesús plorà) llàgrimes per la ciutat negada a l’acolliment.
Jesús, cercàreu el silenci de la muntanya per escoltar el Pare a qui demanàreu el nom de cada u de l’equip dels Dotze.
Jesús, baixàveu de la muntanya, catedral de pregària, quan un de la Colla dels Dotze us demanà: “Senyor, ensenyeu-nos a pregar!” i Vos ens donàreu el Parenostre, la força de la nostra pregària.
Jesús, ens mostràreu quant ens estimàveu a la muntanya del Calvari que era visionada des de tots els carrers de Jerusalem.
Jesús, diguéreu a Pere: “tu ets roca i sobre aquesta roca edificaré la meva Església.”
Us preguem: beneïu aquest mirador del Roc del Quer per tal que:
- L’església de sant Serni bastida sobre la muntanya del Roc del Quer sigui Església de pedres vives d’una parròquia acollidora i de cases obertes.
- La blancor de la muntanya del Roc del Quer dóna nom a la par­ròquia de Canillo –Canillo, canes, blanc (en Coromines)–. Preguem que sigui signe de l’honestedat, lleialtat i honradesa de tots els canillencs que s’hi arreceren.
- L’aigua cristal·lina del riu de Montaup –Mons Albus - Muntanya Blanca– fa música descendint del Coll Arenes tot acaronant la muntanya blanca fins a l’església de sant Serni. Us preguem que regui els camps de valors espirituals, culturals i econòmics sembrats pels avantpassats canillencs.
- La bellesa del paisatge contemplada des del mirador captiva i encisa l’observador. Us preguem que fruiti en pau en el cor de les persones per emportar-se-la de record a casa seva;
- El santuari de Meritxell i el Roc del Quer són enllaçats visualment pel nou mirador. Us preguem que es converteixi en un arc de comunió, penyora de la divisa andorrana virtus unita fortior.
- La majestuositat del Casamanya embelleix el mirador del Roc del Quer. Us preguem que el cim emblemàtic andorrà arriï en el cor dels muntanyencs els valors per conquerir els cims més alts de la vida: l’esforç, el caminar en equip, la cooperació, el respecte al medi ambient, o fins i tot la proximitat amb el Transcendent.
- Impressiona el suspens del mirador en el buit de l’altitud. Us preguem: l’emoció que ens desvetlla la mirada sobre el mirador ens ajudi a mirar les coses des de dalt, i no tant arran de terra per discernir el que Déu vol per nosaltres en el cor del món. Amén .
Des del Santuari de la meva Confident contemplo el Roc del Quer amb el seu mirador. Ella, assumpta, em convida enlairar-me: “Mor lentament, aquell que esdevé esclau de la rutina... aquell que no canvia les seves referències i els punts de mira... aquell que evita la passió... aquell que no vol el risc per fer realitat els seus somnis... aquell que amaga les emocions per aparèixer normal”, Neruda. Comprenc. Morim lentament quan neguem el que ens fa viure.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477