x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
foc i lloc

Li diuen Aturlàndia

Naturlandia no és viable ni socialment ni econòmicament ni mediambientalment
Actualitzada 04/07/2016 a les 07:36
És evident que intentar evitar el tancament definitiu de Naturlandia és una empresa arriscada econòmicament i políticament. El seny, la comptabilitat i els informes no deixen cap marge de maniobra per finalitzar una aventura mal enfocada des del seu inici. Arribats on som ara, quan els auditors han mostrat els seus dubtes sobre la viabilitat de Camp­rabassa per continuar operant, és adient recordar una cita del president català Montilla: “Per sortir d’un pou el primer que cal fer és deixar de cavar, i això també val per a la política quan veus que hi ha qui sembla alegrar-se que les coses vagin cada dia una mica pitjor.” Deixem de cavar, doncs, i encarem plegats el camí per sortir del pou. Naturlandia, sense consens, està tocada de mort. El problema rau en la visió i la missió del projecte: els ingressos per a l’economia parroquial ni se’ls ha vist ni se’ls espera; el cost mediambiental patit per un fràgil espai natural és enorme. Tant de bo fos només una qüestió de diners. En relació amb la mobilització ciutadana en contra del projecte, deia en Bill Gates que si els altres no es riuen de, com a mínim, una de les teves propostes, vol dir que no has estat prou creatiu. Doncs a Sant Julià hi ha prou persones que, de forma individual o col·lectiva, han fet propostes creatives per reconduir la situació. Escoltem-les novament, deixant de banda les clàssiques solucions que, a cop d’estudis i projectes de viabilitat, miren de voler fer entrar el clau per la cabota, posant en perill el futur de la parròquia. Naturlandia, tal com està plantejada, s’ha vist que no és viable; ni socialment, ni econòmicament, ni mediambientalment. Dit això, el que em preocupa especialment, més enllà de la precària situació de la plantilla, són els animals dels tancats des d’on contemplen els humans. Ells també són víctimes de la mala gestió política, però a diferència de les persones que disposen de reglaments i institucions per protegir-los, a ells qui els defensarà? Ara mateix no veig cap organització amb prou nervi per fer-se’n càrrec en cas de tancament del parc. Ara bé, anant mal dades, no em sorprendria gens que, com els que surten de la presó de la Comella, fossin enviats riu Runer avall.
Etiquetes
  • #8 D. Roca
    (08/07/16 09:05)

    Mediterrani va dir..
    Hola Mediterrani, ho vaig preguntar al Comú via el seu twitter: @comusantjulia Bon dia. A quina hora i a quin lloc es farà demà la reunió de poble, si us plau? Gràcies. / @delfiroca Bon dia. Lo del 6 de juliol ??? La data de la reunió no está fixada. Serà aquest mes però. Informarem a temps! / @comusantjulia Gràcies. Segons @diariandorra "en una reunió de poble que, en principi, està prevista per al 6 de juliol". D'aquí la pregunta

    Respondre
  • #7 Mediterrani
    (04/07/16 19:30)

    Algú em pot dir l'hora de la reunió de poble.Gràcies.

    Respondre
  • #6 Deu ni dó....
    (04/07/16 17:04)

    Crec que es la primera persona que sento citar al Sr Montilla. Quin gran estadista! El PSC i el PSA entenen molt de pous....

    Respondre
  • #5 El crepuscle dels déus.
    (04/07/16 11:07)

    Noblesse oblige. va dir..
    Falten dies per a les eleccions generals del 2019. Però si els líders d'UL no es presenten a la reunió de poble per defensar la creació i posterior gestió de Naturlandia, podrien pagar-ho perdent la territorial de les eleccions del 2019. Fi de cicle complet. I molt difícil per a LdA d'aconseguir 15 consellers generals.

    Respondre
  • #4 Noblesse oblige.
    (04/07/16 10:33)

    Els fundadors de Naturlandia, els seus hereus que van acumular un deute que ara fa trontollar les finances comunals, el president i vicepresident del partit polític que ha emparat als fundadors i als continuadors, seran presents a la reunió de poble?

    Respondre
  • #3 Compto esl dies que falten!
    (04/07/16 09:01)

    Espero que et sigui possible baixar a Sant Julià el dia de la reunió de poble. Tot i que em temo que el cònsol ens presentarà un pla de rescat tancat, i no anirem més enllà d'una sessió informativa; una reunió de poble, tanmateix, viva i rica en participació. N'estic segur. Un d'aquells esdeveniments públics capaços de crear vocacions polítiques. Al col·lectiu opositor al parc, si algun "retret" se li pot fer, es haver-se quedat un pèl curt en els càlculs i previsions més negatius.

    Respondre
  • #2 Parti privé
    (04/07/16 08:36)

    A grans mals grans remeis,tanqueu Naturlandia i factureu la "festa" a qui paga sempre els plats trencats d'aquestas festas privadas,el ciudada indefens,que cada vegada té més retallades i més impostos.

    Respondre
  • #1 Vincere
    (04/07/16 08:15)

    No domino el tema, Delfí, però crec que existeixen uns espais anomenats "santuaris animals" per a animals alliberats de circs, de propietaris sense escrúpols, de parcs que han fet fallida... Suposo que no és fàcil entrar-hi, com a les residències per a humans amb finançament públic...

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts