Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
la seca, la meca i...

Referèndum

Actualitzada 21/06/2016 a les 19:45
A Suïssa, quan han de decidir quelcom convoquen gairebé sempre un referèndum. És a dir, li demanen al poble què en pensa del tema en qüestió. I sembla que els funciona. Almenys ningú es pot queixar, li han demanat la seva opinió, l’ha expressada i finalment es fa el que decideix la majoria. Democràcia absoluta.
Aquí no funcionem ben bé així, primer, s’aprova una llei o es pren una decisió entre uns quants, després, de vegades et demanen què en penses i, finalment, t’apliquen la llei o la decisió presa anteriorment, de la mateixa manera. Sembla que a Sant Julià de Lòria, un cop l’auditoria de Naturlandia estigui enllestida, es comunicarà el resultat al poble i al país. Però dubto molt que es demani l’opinió del poble. Penso que aquest seria el moment idoni per convocar un referèndum i demanar als residents de la parròquia la seva opinió. La pregunta podria ser molt clara: “Vostè pensa que s’ha de tancar si més no el parc d’animals?”
És a la vista que ni tan sols un canvi, ja no diré que radical, ja que personalment ho veig tot igual, a la majoria comunal ha servit per desencallar el problema a Naturlandia, que segueix amb la mateixa manca de transparència de sempre.
El greu problema econòmic que ha causat a Sant julià de Lòria la creació del parc a Camprabassa, amb un forat que segons diuen podria ser de prop de quaranta milions de euros en total, ens afecta a tots.
Crec així que haurien de deixar que tots poguéssim decidir.
I la millor manera de fer-ho seria amb un referèndum
Etiquetes
  • #7 rabiosa reggaeton
    (22/06/16 17:55)

    si que els hi has agafat ràbia als teus ex jefes, bueno i als actuals també.

    Respondre
  • #6 Reunió de poble + referèndum.
    (22/06/16 09:35)

    A la reunió de poble anunciada, serà apassionant escoltar els comentaris - PER ÈTICA no hi poden faltar a aquesta reunió- de les persones esmentades al primer comentari: Josep Pintat, Enric Sangrà, Montserrat Gil, Manel Torrentallé, Albert Pintat, Carles Verdaguer, Joan Besolí + Joan Albert Farré. Sí al referèndum.

    Respondre
  • #5 Oligarquía dels Valls
    (22/06/16 09:08)

    Referèndum i responsabilitat política, amb penes de presó i escarni públic,sería un mínim per començar a desmontar la farsa de la democràcia per que per lo meyns fos participativa.

    Respondre
  • #4 Seria consultar als accionistes.
    (22/06/16 08:37)

    Tant o més que referèndum, seria una consulta als accionistes majoritaris. Si no recordo malament, el Comú/els lauredians tenim cap al 95% de les accions.

    Respondre
  • #3 Una idea contra la resignació
    (22/06/16 08:26)

    L'has clavat, Calsina!!!!!!!!! CONTRA LA RESIGNACIÓ, REFERÈNDUM. CONTRA EL "NO HI HA RES A FER", REFERÈNDUM.

    Respondre
  • #2 Una altra Laurèdia és possible.
    (22/06/16 08:18)

    Crec que és possible trobar unes 25 persones disposades a fer el porta a porta, el carrer a carrer, el plaça a plaça, el bar a bar, el terrassa a terrassa,... recollint signatures de nacionals i residents per obligar les autoritats a convocar aquest referèndum. Tornem, tant com possible, el Pla de Conangle a la natura. Eliminem el parc d'animals.

    Respondre
  • #1 Sí, referèndum!!
    (22/06/16 07:50)

    Tens raó, Miquel. I la pregunta seria la correcta. A la promesa reunió de poble es podrien començar a recollir signatures i intentar així forçar el referèndum. Donada la situació del parc, penso que Josep Pintat, Enric Sangrà, Montserrat Gil, Manel Torrentallé, Albert Pintat, Carles Verdaguer, Joan Besolí i els altres polítics responsables de la fallida de Naturlandia haurien de ser els primers a signar a favor del referèndum

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts