Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Foc i lloc

Política en femení

Tenim grans exemples de dones en política
Actualitzada 12/06/2016 a les 07:36
La nostra societat evoluciona de manera espectacular i sovint en el bon sentit. Un dels aspectes és el de la presència femenina de la qual gaudim a les nostres institucions polítiques. Aquest fet era impensable en els temps dels nostres avis. Obviar l’opinió, sensibilitat o vàlua de la meitat de les persones que formen la nostra societat avui en dia esdevé absurd, un contrasentit. Però la partida no està gua­nyada, i més en l’àmbit internacional o planetari: en nom de religions o costums, veiem i cada cop de manera més clara que les societats on la dona és menystinguda resulten ser mons tancats, obscurs i basats sobre la por i la ignorància. Som els homes els que hem de defensar i de lluitar, en primer lloc, per aquest model basat sobre la llibertat i la igualtat. En l’àmbit andor­rà, o més ben dit en el personal, vist que al partit tinc ocasió de treballar amb moltes d’elles vull donar-los gràcies per la tasca que fan dia a dia. De fet, dels 28 consellers del mandat passat el Consell es va constituir en paritat gràcies a la gran aportació femenina demòcrata. El Govern s’escriu també en femení per les aportacions i el caràcter de passades i actuals grans ministres com ara la responsable de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la titular de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. Les ministres de l’actual Govern no es troben integrant el consell de ministres per quotes de feminitat. L’integren per capacitat i compromís, per compartir un projecte i fer-lo tirar endavant. No m’estendré en les cònsols, algú em posarà en dubte la capacitat i el rol de lideratge com pot ser, per exemple, el de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol? Són dones amb les idees clares que treballen amb esforç i dedicació per defensar les pròpies idees i projectes. Els puc dir que en el debat la influència femenina hi és sempre present. Pel fet de ser dones, no han d’estar d’acord amb determinades polítiques de quotes ja que tenen criteri propi i són molt capaces de defensar-lo. Penso que en la política del país podem dir, orgullosos, que comptem amb les dones, no per la quota que representen ni per una aportació de gènere, sinó per les seves capacitats, la seva preparació, implicació i dedicació a disposició del país. Per molts anys.
Etiquetes
  • #3 Verborrea política
    (12/06/16 18:58)

    Democràcia? llibertat i la igualtat? Fraternitat? Des que vam néixer ens han estat repetint que vivim en una democràcia de plena "llibertat" dia rere dia, generació rere generació ... Però si a posar una creu en un paper cada quatre anys se li diu democràcia,representativa i no participativa, llavors és que no sabem realment el que és la democràcia.I ara, perquè tot segueixi igual .... el vestirem de drets humans i "igualtats i semblarà que som més civilitzats .... Sr.Carles, firmeu una llei de responsabilitat política deixeu-vos de marejar la perdiu amb igualtats i retòriques estérils.

    Respondre
  • #2 Eduard López Mirmi
    (12/06/16 13:22)

    Doncs sí, com ha de ser la participació femenina: Per "capacitat i compromís" i mai per "quotes" imposades, on tot sería hipocresía en un món artificial. Si la nostra societat és avançada, que ho és, la normalitat més absoluta imperarà. És evident però, que hi han móns on la discriminació és evident, per raons de fanatismes i altres. No és el nostre cas!

    Respondre
  • #1 No anem bé.
    (12/06/16 13:05)

    Sincerament, un article amb teló de fons ple de benevolència i patrocini masclista.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477