Foc i Lloc

De compres al Centre Històric

Una nova nit de música i compres al Centre Històric d’Andorra la Vella.

Creat:

Actualitzat:

Que fàcil és girar el cap i mirar cap a un altre costat, malgrat davant dels ulls et passin coses amb les que no combregues. Penses que, si actues, fotràs un merder i no val la pena; que s’emprenyaran amb tu i a sobre, ho faran igualment; que no compensa el desgast personal que representa anar contra corrent; que no és políticament correcte; que t’estiraran les orelles; o que no t’entendran mai. Aquestes frases les pensen i les escolten les persones que miren de modificar el pensament generalitzat buscant un benefici per a la societat. Ho vam viure aquells que defensàvem un model de caça de l’isard en funció del nombre d’animals i no del de caçadors. Ens van dir de tot, però ara es gestiona com volíem, amb tota normalitat. Ara la cabana d’isards és viable, i la setmana de caça està assegurada.

Gràcies a aquestes batalletes tinc la pell menys fina que altres persones, als que els costa acceptar que no ens convé, ni socialment ni saludablement, alimentar un marc mental on el passar-s’ho bé vagi associat forçosament al consum d’alcohol. Un marc mental que també afecta els més menuts. Parlo de l’animació comercial De copes al Centre Històric. Em sembla bé aquesta animació. Reforça el teixit comercial del Barri Antic i alhora serveix per crear vincles cooperatius més forts entre els seus habitants, fent-lo encara més atractiu. El Centre Històric és un barri molt particular que està agafant una dinàmica molt positiva, gràcies a la col·laboració publicoprivada, en benefici de la gent d’Andorra així com dels nostres visitants. Torna a ser un barri autèntic, digne del seu nom. El meu anhel és canviar el nom d’aquest esdeveniment, cosa que intento des de la primera edició. El que proposo és tan senzill com substituir el De copes per un De compres. Un canvi subtil de marca, afegint al primer dues consonants. Pot semblar una ximpleria, sí, però qui ha tingut o té problemes amb l’alcohol, o els seus familiars i amics, agrairà que s’eviti aquesta interpel·lació tant directa. Prou reben impactes publicitaris durant tot l’any.

Algú ho havia de dir, ja que qui pateix, de prop o de lluny, la xacra de l’alcoholisme, no es farà significar intentant sensibilitzar els organitzadors. En cap cas és un atac contra els bars i els restaurants, ans tot el contrari. Per acabar, una frase robada. “Si ningú es molesta pel que dius, és que no has dit absolutament res”.

tracking