De la meva agenda

Immersos en la Trinitat

Creure en Jesucrist ens convida a viure com ell estant al servei de les altres persones

Creat:

Actualitzat:

El Catecisme Testimonis del Senyor, adreçat als nois i noies a partir dels onze anys, quan explica el significat de les expressions del Credo afirma que “el misteri de la Santíssima Trinitat ens revela que el Pare i el Fill i l’Esperit Sant són un sol Déu. Així es manifesta que Déu és amor”. Encara que l’expressió Santíssima Trinitat no surti en el text del Credo, sí que afirmem la nostra fe en aquest Déu Pare, Fill i Esperit Sant.

Encara que no utilitzem gaires vegades aquesta expressió, en la nostra vida de cristians no deixem mai de professar la nostra fe en la Trinitat. Encara que el diumenge de la Santíssima Trinitat el celebrem com una de les solemnitats de l’any litúrgic no significa que només invoquem les tres persones de la Trinitat en aquest dia. Constantment, en la nostra pregària i en les nostres celebracions es fa una referència al Déu únic i tri, Pare, Fill i Esperit Sant.

Això mateix, en certa manera, succeeix també en molts moments de la Sagrada Escriptura. No apareixerà el terme Trinitat però sí que apreciem la presència del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Recordem, per exemple, la narració del baptisme de Jesús quan l’Esperit de Déu baixa com un colom i se sent una veu des del cel que afirma: “Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut”. O al final de l’evangeli de Mateu quan Jesús envia als seus deixebles perquè bategin “en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant” (Mt 28,19).

La vida de tot cristià comença amb el baptisme realitzat en el nom d’aquest Déu trinitari. Durant tota la vida invoquem constantment la Santíssima Trinitat. Només cal que pensem les vegades que hem fet sobre nosaltres el senyal de la creu per recordar el nostre baptisme o les oracions que resem personalment o comunitàriament amb aquesta invocació a la Trinitat.

En aquest catecisme hi ha un títol d’un apartat que m’és molt suggeridor: “Creure en la Santíssima Trinitat ens canvia la vida”. Molt probablement ens vol ajudar a no quedar-nos en un nivell de coneixements a l’hora de referir-nos a la Santíssima Trinitat. Ens diu breument que creure en Déu Pare totpoderós i creador ens porta a col·laborar amb ell per millorar el nostre món; creure en Jesucrist ens convida a viure com ell estant al servei de les altres persones, compartint els béns que hem rebut; i creure en l’Esperit Sant que és l’amor del Pare i del Fill “em mena a treballar per la unió entre tots a casa meva, a l’escola, en la societat”. Crec que és una bona manera d’educar els més joves a unificar fe i vida.

tracking