Pandèmia mundial

La família Sirkia pagarà tot el cost de tenir els metges cubans

La família Sirkia pagarà tot el cost de tenir els metges cubansSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família Sirkia es farà càrrec de tot el cost que suposin per les arques públiques la presència dels metges cubans al Principat. Així ho va explicar el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir. En aquest sentit, va dir que aquesta família “s’ha ofert a fer aquesta donació i que els ho agraïm molt, ja que es faran càrrec de tot el cost del conveni pel qual hem portat els sanitaris cubans”.

Pel que fa a les sol·licituds que ha rebut el Govern per tal de poder acollir-se als crèdits tous, el ministre Jover va confirmar que el volum total de demandes arribava ja a les 1.376 i que sumaven un import de 379 milions d’euros. Sobre les que ja s’han resolt, Jover va informar que ja n’havien contestat un total de 466, de les quals 407 van ser positives, mentre que 59 van ser denegades. En relació amb els imports, les peticions aprovades s’enfilaven fins als 81,3 milions, però el Govern només n’ha atorgat 39,7 pel que fa a despeses de funcionament. D’altra banda, de les sol·licituds que s’havien fet pel refinançament de quotes bancàries, el ministre de Finances va confirmar que se n’havia rebut per un volum de 15 milions, però que només se n’havien atorgat per un valor d’1 milió d’euros, fet que suposava tan sols el 6% del total de les peticions.

Sobre les conseqüències del primer paquet de mesures, Jover va confirmar que havien rebut un document amb propostes de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles. Entre aquestes, hi havia una moratòria dels préstecs hipotecaris que tenien els locals comercials que s’havien vist afectats pels descomptes que marcava la llei Òmnibus. A més a més, els propietaris remarcaven la necessitat de diferenciar els petits dels grans propietaris, atenent que no tots tenien la mateixa capacitat i demanaven que, un cop passat l’estat d’excepcionalitat, es tornés a la situació anterior; a la vegada, denunciaven que hi havia negocis registrats en domicilis i que gaudien dels descomptes.

tracking