x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

El Govern pagarà a l'executiu cubà el sou dels sanitaris

El ministre de Salut ha explicat que les 27 infermeres i els 12 metges s'aniran incorporant en grups a l'hospital
Aplaudiments als sanitaris cubans

Aplaudiments als sanitaris cubans

Els metges i infermeres cubans que treballaran a Andorra han estat rebuts amb aplaudiments dels taxistes a Madrid

Twitter
Els professionals cubans abans de sortir de l'illa

Cuba acomiada 39 metges i infermeres que treballaran a la UCI a Andorra

Els professionals cubans abans de sortir de l'illa

Actualitzada 29/03/2020 a les 21:11
Eric Jover ha informat aquest vespre que el Govern abonarà a l'executiu cubà les retribucions dels sanitaris que s'incorporaran els propers dies al SAAS i ha remarcat que l'arribada d'aquests professionals ha estat possible per les "excel·lents relacions" que existeixen amb el país caribeny, en particular pels contactes que es fan a la Cimera Iberoamericana. El ministre portaveu ha detallat que entre el grup de sanitaris hi ha metges internistes, anestesistes, intensivistes, un hematòleg i un encarregat de logística i entre les infermeres hi ha també d'especialització d'internistes, anestesistes, una d'emergències i vuit generalistes.  
El grup de sanitaris cubans que treballaran a l'hospital viatgen ja cap al Principat per carretera després d'haver aterrat a les sis de la tarda a l'aeroport de Madrid, segons ha anunciat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, a les xarxes socials, que ha agraït la implicació del govern de l'illa caribenya i del ministeri d'Asuntos Exteriores espanyol i de la companyia Iberia per facilitar el vol dels sanitaris. L'arribada dels professionals ha generat un homenatge espontani dels taxistes que esperen a l'exterior de l'aeroport madrileny que han aplaudit els metges i infermeres que s'han mostrat "emocionats" per la rebuda a Espanya.

El ministre de Salut ha explicat en la compareixença d'avui diumenge que en les properes arriben a Andorra 27 infermeres i 12 metges cubans, un d'ells director del grup, "especialistes en medicina interna i cures intensives" en una iniciativa que ha assegurat "és molt ben rebuda pels professionals del SAAS". Els sanitaris de Cuba tindran permís d'immigració de sojorn i treball, estaran assegurats a la CASS, tindran una assegurança de responsabilitat per les actuacions mèdiques "i es garantiran al màxim les condicions laborals i socials", ha ressaltat el ministre, que ha afegit que el protocol d'acollida estableix que tot el grup s'allotjara` en un hotel i se'ls farà la PCR per descartar que puguin ser portadors del virus i un qüestionari de revisió mèdica per verificar l'estat de salut i després s'aniran incorporant progressivament. Per treballar a l'hospital hi haurà professionals d'acompanyament d'aquí per donar les instruccions de com es funciona al Principat.
En el mateix hotel que es convertirà en residència dels sanitaris cubans s'hi allotjaran també els professionals del SAAS que volen mantenir distanciament amb la família per evitar contagis, alguns que són fronterers i d'altres que han estat infectats o tenen familiars amb la patologia. Aquest grup de sanitaris s'allotja des de fa dies en un dels hotels on també hi ha residents de Salita, ha comentat el ministre.

Cuba va acomiadar ahir 39 metges i infermeres que dissabte viatjaven fins a Europa per incorporar-se a treballar a la UCI de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els professionals sanitaris desenvoluparan tasques específiques de cures intensives on la necessitat de mantenir ventilats mecànicament molts pacients amb la Covid-19 fa necessària la feina d'experts en aquestes tasques, segons va remarcar fa uns dies el ministre Joan Martínez Benazet, que ha insistit que aquest servei de l'hospital és el que li preocupa que es pugui col·lapsar perquè per ingressar afectats per coronavirus a planta no hi ha problema. L'illa caribenya ha enviat professionals sanitaris també a Itàlia per l'emergència mundial i es destaca que tots ells es desplacen per una decisió personal i voluntària, segons informen diversos mitjans des de Cuba.
Veure’n més
44
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts