Transports

La Hispano Andorrana deixa de pujar de la Seu a Escaldes

El Govern l’obliga a parar a la nova estació i afectaria la seva freqüència

La Hispano Andorrana deixa de pujar de la Seu a EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els autobusos de la línia la Seu d’Urgell-Escaldes-Engordany no pugen fins a la parròquia, sinó que es queden a la nova Estació Nacional d’Autobusos, la qual cosa ha provocat nombroses queixes per part d’alguns usuaris que esperaven arribar a Caldea, com fins ara. La directora de la companyia Hispano Andorrana, Pili Buscall, reconeix aquesta situació però afirma que és culpa del Govern. “Des de la creació de l’Estació Nacional d’Autobusos, totes les línies que fan un trajecte internacional estan obligades a fer-hi parada. Nosaltres fa 65 anys que fem el trajecte fins a Escaldes però amb aquesta aturada obligatòria no podríem complir amb la freqüència estipulada.”

Buscall també apunta que ells han intentat buscar una solució al problema: “Ara mateix estem seguint un recorregut de prova per veure com ho podem fer per arribar a més llocs, encara que ja veiem que amb l’actual tampoc compliríem els horaris.” A més, des de la companyia d’autobusos es va proposar un recorregut alternatiu per poder pujar fins a Escaldes, però de nou es topen amb Govern. Segons Buscall, “ells ens diuen que no ens poden habilitar parades en aquella zona, nosaltres havíem proposat de poder-nos aturar al carrer de la Unió, però també ens ho han denegat”. Sobre les crítiques rebudes per seguir mantenint un nom que no es correspon amb la realitat, Buscall es disculpa assegurant que a la web i per telèfon totes les indicacions estan actualitzades, encara que és conscient que “molta gent pot anar directa a la parada i allà no està informat”.

De totes maneres, la directora de la Hispano Andorrana recorda que la línia la Seu-Escaldes fa 65 anys que funciona, el seu nom té un valor històric i va ser la primera línia internacional que es va obrir al país. Finalment, Buscall destacava que no només aquesta línia s’havia vist afectada, sinó que a la que fa el recorregut Andor­ra-Lleida li ha passat exactament el mateix. “Sortíem des de Caldea des de fa 10 anys però ara ho hem de fer des de l’Estació Nacional d’Autobusos.”

tracking