Suport dels Cierco a Pallardó contra els fiscals espanyols

L’advocat dels ex-accionistes majoritaris de BPA a Espanya i els EUA col·labora amb l’empresari

Suport dels Cierco a Pallardó contra els fiscals espanyols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari valencià Rafael Pallardó ha presentat al jutjat de la localitat catalana del Vendrell una denúncia contra els fiscals espanyols anticorrupció Fernando Bermejo i José Grinda, als quals acusa d’haver-lo pressionat perquè involucrés la família Pujol en el cas BPA. En aquest procés Pallardó ha tingut el suport de l’advocat a Espanya i els Estats Units dels ex-accionistes majoritaris de Banca Privada, Javier Iglesias. Fins i tot, segons fonts consultades, el lletrat dels germans Ramon i Higine Cierco hauria acompanyat l’empresari a interposar la denúncia. Iglesias admet la col·laboració malgrat que nega ser l’advocat de l’empresari.

Etiquetes:

El jutjat del Vendrell instrueix el cas del 3%, la trama de presumpta corrupció a la Generalitat governada per Convergència i Unió en l’adjudicació de contractes públics, i fins fa pocs dies Bermejo i Grinda eren els fiscals del cas. En una decisió molt polèmica, el fiscal en cap anticorrupció espa-nyol, Manuel Moix, els ha apartat. I malgrat que la raó oficial és una altra, Moix hauria tingut en compte la denúncia de Pallardó, investigat a Espanya pel cas Emperador, la trama liderada pel xinès Gao Ping, de qui era testafer­ro, i també una de presentada per l’exdirectiu de BPA Santiago de Rosselló, investigat també en la causa sobre Banco Madrid, en què acusa els dos fiscals d’haver donat il·lícitament informació a un magistrat d’Andorra.

La denúncia de Pallardó va en línia amb l’escrit que va intentar interposar a la Batllia a final de març i que la justícia va rebutjar. Es retractava de les declaracions que va fer en el marc de la causa BPA i assegurava que les havia fet sota amenaces de la justícia espanyola d’empresonar-lo si no accedia a venir a Andorra a declarar. Pallardó va explicar tot el sistema de compensacions de l’entitat, que va motivar la detenció de Joan Pau Miquel, i fins i tot va autoritzar la Batllia que demanés tota la informació sobre els seus comptes a BPA. Qui era testaferro del presumpte mafiós xinès va utilitzar BPA per enviar a la Xina 68 milions d’euros en múltiples operacions per suposadament blanquejar-los.

DEMANDA D'EMPARA AL FISCAL GENERAL ESPANYOL

La decisió de Manuel Moix d’apartar Fernando Bermejo, José Grinda i Juan José Rosa del cas del 3% s’ha explicat oficialment per qüestions tècniques, per la voluntat que els fiscals delegats es facin càrrec dels casos del seu territori i els especials dels afers de Madrid. Per tant, el sumari del 3% s’ha traslladat a dos dels fiscals anticorrupció de Catalunya. Però la decisió està sent molt polèmica i abastament recollida en els mitjans de comunicació espanyols, que l’emmarquen en el mal clima que viu la fiscalia. A més, Bermejo i Grinda s’han oposat a perdre aquest sumari –en el qual treballen des del 2015– i han sol·licitat l’empara de fiscal general espanyol, Manuel Maza. Segons recullen mitjans de l’Estat veí del sud, Moix no va informar d’immediat els dos perjudicats de la denúncia de Pallardó, sinó que aquests es van assabentar uns dies després i quan es van instruir diligències. És en l’empara esmentada que els representants de l’acusació argumenten que va ser l’empresari qui els va oferir informació a canvi de diners dels fons reservats.

tracking