política

Costa rebutja la coalició contra DA proposada per Rossell

Bartumeu avança que demanarà una reunió amb el polític liberal per parlar de la proposta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general Ferran Costa va afirmar ahir a títol personal que es desmarca de la proposta llançada pel secretari general de Liberals d’Andorra, Amadeu Rossell, de tirar endavant una coalició formada per tots els partits de l’oposició de cara a les properes eleccions generals per tal de treure DA del poder i que hi hagi un canvi polític al país. En declaracions als periodistes des del Consell General, Costa va dir que tot i que respecta “moltíssim” el secretari general del partit del qual és membre, “he de dir amb tota la contundència que no comparteixo el seu criteri”.

Amb tot, es va mostrar obert a estudiar la possibilitat de teixir aliances electorals indicant que “davant d’una contesa electoral de la qual ara estem molt lluny caldrà analitzar totes les possibles estratègies al nostre abast”. Ara bé, va deixar clar que “és un tema que ja es posarà damunt de la taula” quan toqui.

Qui també es va posicionar a favor d’unir-se a altres forces polítiques va ser el president d’SDP, Jaume Bartumeu, que va avançar en declaracions al Diari que demanarà una trobada amb Rossell per parlar de l’oferiment que va realitzar abans-d’ahir. “Tinc interès a parlar amb l’Amadeu Rossell perquè concreti aquesta proposta”, va manifestar. Tot i que va evitar manifestar la seva opinió sobre les paraules del dirigent liberal, l’excap de Govern va recordar que el mes de gener ja va anunciar la intenció de configurar “un projecte transversal per servir Andorra” que es presenti a les generals.

Finalment, el secretari general de DA, Èric Jover, va expressar “perplexitat i sorpresa” per les declaracions de Rossell i va dir que li sembla “inimaginable” veure Bartumeu o Josep Pintat junts. “Em costa de creure que aquesta gent estigui d’acord” amb temes com ara l’acostament a la UE o la reactivació de l’economia, va sentenciar, afegint-hi que no obstant això “tot és possible”. De la seva banda, el PS va declinar fer valoracions sobre la qüestió.

tracking