nous equipaments

Projecte emblemàtic de la capital per accedir al centre

El comú ha rebut la cessió d’un terreny i obrirà un concurs d’idees per ocupar-lo amb nous equipaments

Projecte emblemàtic de la capital per accedir al centrecomú alv

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar ahir que el comú ha aconseguit un terreny de més de 3.500 metres quadrats (2.567 d’urbanitzables i 1.136 més de vialitat) que permetrà crear un nou espai emblemàtic per a la parròquia, alhora que permetrà ampliar i millorar la connexió des de l’avinguda Tarragona fins a la zona històrica de la capital. Aquest espai, que comprèn bona part del que ocupa avui l’aparcament d’autobusos, permetrà ampliar el carrer Doctor Vilanova més del que ja estava previst en el pla d’urbanisme actual i disposar d’un gran espai obert on es podrà fer un projecte, encara per decidir, que aporti “un plus al comú”, com va definir la cònsol major. Per ocupar aquest terreny i sondejar les opcions per fer un nou equipament, s’obrirà un concurs d’idees en el termini de dos o tres mesos i s’espera que abans d’acabar l’any ja es tingui el projecte guanyador. Amb vista al 2018 se’n preveu l’execució i el pressupost es tindrà una vegada hi hagi el projecte finalista. “Estem oberts a tot tipus de possibilitats originals. Volem que sigui un espai de referència per a la parròquia i anem a buscar propostes valentes”, va certificar Marsol.

La idea del comú és aconseguir una zona àmplia i gran, que sigui atractiva per al vianant i que faciliti la connexió amb el centre de la capital. “Volem fer alguna cosa moderna però rendible, que tingui encant i que serveixi per atreure l’atenció del vianant de l’avinguda Tarragona. Volem, en definitiva, potenciar els accessos a la ciutat”, va afirmar Marsol. El conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, va explicar que, en definitiva, el que es vol és “dotar la parròquia d’una entrada més digna cap al centre. Ja sigui per a vehicles o per als mateixos vianants”.

Ampliar el carrer Dr. vilanova

En aquest sentit, el pla d’urbanisme ja preveia l’ampliació del car­rer Doctor Vilanova i que passés dels 10 metres actuals a 12, tot i que gràcies als 1.100 metres nous de vialitat que s’han guanyat el carrer disposarà encara de més espai. En total està previst que la calçada arribi fins als 16 metres i la cònsol major va comentar que la intenció és destinar-los, sobretot, als vianants: “El nostre Govern aposta poc pel vehicle privat, de manera que volem prioritzar la connectivitat de la zona pensant en la gent que camina per l’avinguda Tarragona. Els cotxes també tindran més espai per circular, tot i que no ampliarem el nombre de carrils.” Respecte a la possibilitat de construir més aparcaments, Marsol va negar amb rotunditat aquesta opció tot i que “el desnivell del ter­reny facilitaria aquesta possibilitat, encara que aquesta zona, precisament, no té problemes de falta de places”, va sentenciar.

Cessió urbanística

El comú ha aconseguit fer-se amb aquest terreny gràcies al fet que la família Vinyes, la propietària, ha accedit a cedir el 15% tot i no tenir la intenció de construir-hi res. La Llei del sòl obliga a donar aquest percentatge a la corporació abans de començar unes obres, encara que aquest no és el cas, ja que el terreny forma part d’una unitat d’acció sobre la qual no es tenia intenció de fer-hi res. Per això, Marsol va explicar que s’havia posat en contacte amb la família Vinyes i després d’unes llargues negociacions havien aconseguit arribar a aquest acord. De fet, segons la cònsol, “és la primera vegada que un propietari cedeix el 15% sense tenir la intenció de construir res”. Per tot això, des del comú s’agraeix l’actitud dels propietaris i se’ls reconeix la voluntat de facilitar les coses durant la negociació”.

Millora dels accessos

El comú ha posat el focus en la millora de les vies d’entrada al centre històric de la capital i si fa uns mesos es va començar a estudiar la reforma de l’avinguda d’Enclar, ara toca el carrer Doctor Vilanova i les intervencions s’acabaran amb la zona de Riberaygua. La cònsol major d’Andorra la Vella va confirmar que un cop acabades aquestes tres intervencions el centre estarà molt més ben comunicat per les principals vies d’accés.

Projecte emblemàtic de la capital per accedir al centre

tracking