Drets laborals

Els sindicats faran xerrades sobre temes laborals l'1 de Maig

L’USdA descarta mobilitzar-se dilluns que ve i el SAT ho decidirà avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) organitzaran, conjuntament amb el Partit Socialdemòcrata i amb Podem, diverses conferències sobre drets socials i laborals l’1 de Maig vinent, coincidint amb el Dia del treballador. Els col·loquis, que tindran lloc dilluns vinent, està previst que durin unes dues hores, tot i que encara no s’ha concretat l’abast dels temes ni els ponents.

La Unió Sindical d’Andorra, per la seva banda, va decidir descartar una manifestació, mentre que el Sindicat Andorrà de Treballadors decidirà avui si finalment es mobilitza. De fet, al Principat no s’organitza cap manifestació amb motiu del Dia del treballador des del 2011. Aquell cop van sortir al carrer només una quarantena de persones.

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va justificar la decisió de no fer cap manifestació a causa de la “por que tenen els treballadors de patir represàlies per part dels empresaris.” A més, Ubach també creu que el fet que l’1 de Maig no sigui festiu al Principat perjudica l’organització de les mobilitzacions. “A tot Europa l’1 de Maig és festiu menys aquí”, hi va afegir Ubach.

Per la seva banda, el SAT decidirà avui entre els seus afiliats si finalment s’acaba mobilitzant. El seu secretari general, Guillem Fornieles, segueix reivindicant la llibertat sindical “sense repressió” i reclama que els treballadors puguin crear comitès d’empresa al Principat sense tenir por de ser acomiadats. “No volem que s’acomiadi els treballadors per ser sindicalistes”, va manifestar Fornieles.

tracking