Relacions exteriors

El Consell d'Europa fa una visita de control per als poders locals

Una delegació arriba la setmana vinent i mantindrà trobades amb els set cònsols, el Govern i el Consell

El Consell d'Europa fa una visita de control per als poders locals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una delegació del congrés dels poders locals i regionals del Consell d’Europa farà una visita de monitoratge durant la setmana vinent, concretament el 25 i el 26 d’abril. Els dos responsables d’aquesta avaluació que es desplaçaran al Principat examinaran la situació de la democràcia local amb relació a les disposicions de la Carta europea de l’autonomia local que Andorra va ratificar el 2011, segons informen des del Consell d’Europa.

Aquest monitoratge es basa fonamentalment en les trobades amb els màxims responsables comunals de les set parròquies. Les explicacions de com es van implementant els models de desenvolupament en cada territori són el principal punt font de l’informe posterior. Els dos encarregats de portar el pes dins de la delegació del Consell d’Europa són la turca Gaye Doganoglu i el txec Zdenek Broz. I com a expert independent, Tania Groppi.

També amb govern i consell

Entre les reunions que els avaluadors duran a terme n’hi ha amb membres del Govern, dels comuns i de diferents institucions. Així, s’entrevistaran amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre de Finances, Jordi Cinca; amb els membres de la delegació andorrana al congrés dels poders locals del Consell d’Europa: els cònsols de la Massana, Escaldes-Engordany, Ordino i Sant Julià de Lòria, i, posteriorment, amb els d’Andorra la Vella, Canillo i Encamp i amb el president del Tribunal de Comptes, Francesc d’Assís Pons Tomàs; la subsíndica general, Mònica Bonell; el president del Tribunal Constitucional, Isidre Molas, i el Raonador del Ciutadà, Josep Rodríguez.

tracking