Política

La consellera Sílvia Bonet preveu deixar SDP per discrepàncies

Malgrat desvincular-se de la formació, mantindrà la plaça a ple temps al Consell General com a membre del grup mitx

La consellera Sílvia Bonet preveu deixar SDP per discrepànciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera Sílvia Bonet preveu abandonar Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i continuar com a parlamentària independent al Consell General. Una decisió que segons fonts parlamentàries està motivada per discrepàncies internes amb la direcció del partit. Bonet, que ahir no va desmentir la notícia però va declinar fer declaracions, podria fer efectiva la baixa la setmana que ve. Fonts de Sindicatura van explicar ahir que la consellera no ha comunicat formalment la seva decisió al Consell General però van assegurar que quan es desvinculi del partit podrà seguir ocupant la plaça a ple temps que li va cedir el grup parlamentari liberal.

Diverses fonts van confirmar tenir constància que efectivament Bonet té previst realitzar un seguit de passos per apartar-se de la formació que encara representa i seguir com a parlamentària al grup parlamentari mixt. Fonts parlamentàries van indicar que Bonet estava en desacord amb la forma de fer del partit dirigit per Jaume Bartumeu en diversos aspectes importants, com ara el paper en tot el que ha envoltat l’afer BPA. Sobre aquesta qüestió, la consellera estava en contra que Bartumeu exercís d’advocat dels ex-antics màxims accionistes de BPA mentre era president d’SDP i també de la posició de la formació envers la comissió parlamentària que investiga el cas, de la qual el conseller Víctor Naudi en va sortir amb queixes sobre la seva utilitat per tornar-hi a entrar posteriorment.

Així mateix, segons les mateixes fonts Bonet també estava molesta amb les crítiques d’SDP envers les negociacions amb la Unió Europea per justificar no formar part del pacte d’Estat per a l’acord d’associació amb la UE. A més, també manté una posició crítica amb les reticències del partit a acostar-se al PS, ja que Bonet defensa una actitud més partidària al diàleg entre les famílies socialdemòcrates. Tot i la sintonia amb DA que ha demostrat, Bonet conservaria la seva plaça al grup mixt almenys fins a esgotar la legislatura.

Els dirigents del partit van reaccionar ahir amb estupefacció a la notícia relacionada amb l’encara consellera de la formació. Ni el president, Jaume Bartumeu; ni el secretari d’organització, Joan Marc Miralles, ni tampoc el conseller general i company de Bonet a la cambra parlamentària, Víctor Naudi, tenien ahir constància de la decisió i van lamentar que hagi transcendit als mitjans abans que la consellera ho hagi comunicat formalment al partit. Miralles es va mostrar “al·lucinat” i va lamentar que “soc el secretari d’organització del partit i no en sé absolutament res”. “No ha entregat cap carta ni ha dit que es donava de baixa”, va sentenciar. Bartumeu també va recordar que “si algú deixa el partit ha d’enviar una carta de dimissió, portar-la a l’executiva i aquesta se la llegirà i decidirà”, va explicar, manifestant que “és així com s’han de fer les coses”.

Respecte a les diferències entre Sílvia Bonet i la direcció de la formació, Miralles va assegurar que “que jo sàpiga no hi havia discrepàncies, la relació ha estat igual que en els dos últims anys”.

LES DECLARACIONS DE CIERCO I BARTUMEU NO ES FACILITARAN

El Consell General no facilitarà a la Batllia les actes ni les gravacions de les compareixences que Higini Cierco i Jaume Bartumeu van efectuar a la comissió BPA. El síndic general, Vicenç Mateu, va comunicar la decisió a la junta de presidents que es va celebrar ahir al parlament després que l’informe que va encar­regar hagi conclòs que el Con­sell General no pot fer públics els continguts d’una comissió secreta. Segons va explicar als periodistes la subsíndica, Mònica Bonell, tots els grups parlamentaris van estar d’acord de no traslladar les declaracions a la justícia, ja que suposaria vulnerar el caràcter tancat de la comissió parlamentària que investiga el cas.

“S’ha decidit que es contestarà negativament. Aquesta comissió va començar a treballar a porta tancada i les compareixences s’han fet seguint aquest criteri confidencial”, va narrar. Bonell va indicar que si la Batllia torna a demanar les actes i les gravacions “d’entrada tampoc es lliuraria la informació”. La subsíndica va anunciar que els presidents van acordar impulsar una normativa que reguli l’accés judicial a la informació. Tot i que alguns partits de l’oposició van insistir que la regulació es dugui a terme ràpidament, Bonell va assenyalar que “DA apunta que seria una normativa més extensa” que hauria de resoldre també qüestions com la de la polèmica per si la compareixença de Joan Pau Miquel podria esdevenir un judici pa­ral·lel. Així, va remarcar que tot i que “algun president ha comentat de fer-ho ja”, “el grup de la majoria no ho veu tan senzill”.

La junta de presidents també va acordar ajornar el tràmit de la Llei del sòl en espera d’arribar a un acord sobre la qüestió dels informes vinculants dels comuns respecte als projectes d’interès nacional no sensibles.

tracking