reportatge

Detingut a la fuga

La policia va interceptar un jove a la frontera que portava 11, 1 grams de cocaïna amagada a la boca. Quan estaven amb ell, se’ls va escapar.

Detingut a la fugaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

om en una pel·lícula d’acció, un jove es va escapar quan estava en custòdia policial. El noi, que en el moment dels fets tenia menys de 21 anys, va ser detingut a la frontera del riu Runer amb 11,1 grams de cocaïna. Ahir se’l jutjava al Tribunal de Corts pels delictes majors d’introducció de droga tòxica al Principat per a la seva venda, i un altre de desobediència als agents. L’acusat, però, no va comparèixer a la vista.

Durant el judici va declarar un dels agents que va detenir el noi, de nacionalitat brasilera. El jove va entrar al Principat procedent de la frontera espa-nyola amb una motocicleta i els policies el van detenir en el marc d’un control rutinari. “Ens vam adonar que li costava parlar”, va precisar l’agent en l’audiència. Per això li van fer obrir la boca i allà es van trobar un cilindre amb la cocaïna a l’interior. Per consegüent, el van detenir i li van prendre declaració. El jove els va explicar que la cocaïna no era per a ell, sinó que l’havia d’entregar a una persona al Parc Central d’Andorra la Vella. Però llavors, en un moment que els policies es van distreure, va engegar a córrer i es va escapar. “Va travessar la frontera, va entrar a Espanya i no vam poder fer més”, va matisar l’agent ahir a la vista.

Per aquests fets el ministeri fiscal va demanar dos anys de presó amb una suspensió de la pena de dos anys més. La defensa va reconèixer que no tenia res a discutir sobre el delicte, perquè el mateix acusat l’havia reconegut davant dels agents. No obstant això, va demanar que se li redueixi la condemna a un any de presó i va al·legar que el noi en el moment dels fets tenia menys de 21 anys.

tracking