POLÍTICA

Suport crític del Consell a la llei d'emprenedoria presentada pel PS

El text es pren en consideració, si bé Ld’A i DA creuen que es basa molt en legislació espanyola

Suport crític del Consell a la llei d'emprenedoria presentada pel PSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El criteri de Govern publicat la setmana passada al BOPA ja ho augurava, i ahir es va confirmar. El Consell General en ple va donar suport a la presa en consideració de la proposició de llei de suport als emprenedors, la seva internacionalització i el seu finançament presentada pel PS. Ara bé, el text haurà de patir substancioses modificacions perquè tant DA, com Ld’A i SDP van donar un sí crític al text. Comparteixen la necessitat de fomentar l’emprenedoria, però s’han de corregir errors. Els socialdemòcrates es van mostrar oberts a esmenar el text.

D’entrada es va deixar clar que caldria adaptar-lo a la realitat empresarial del país i a l’ordenament jurídic, ja que s’han trobat diverses incongruències en aquest sentit, com el fet que es parli de la inscripció en un registre de propietat que no existeix al país. Aquest fet va servir d’argument per criticar que el text es basi massa en la legislació espa­nyola. Des del grup demòcrata, Carles Jordana va assegurar estar decebut amb el contingut perquè “desgraciadament és una barreja de legislació espanyola amanida amb salsa andorrana”, i va retreure’ls que “han fet una transposició sense ni adaptar-la a les especificitats andorranes”.

De la seva banda, el liberal Joan Carles Camp va recordar que el suport a l’emprenedoria ja era present en el seu programa electoral, si bé es va mostrar preocupat “perquè segueixen una tònica massa estesa en aquesta casa de copiar-enganxar dels veïns del sud”. També va remarcar que resulta “massa complexa i feixuga” i que, per tant, “caldrà un gir perquè sigui més simple i entenedora”. Des d’SDP, Víctor Naudí va lamentar que es limiti el suport a uns sectors concrets i que no es tinguin en compte “els emprenedors amb anys d’experiència ni els sectors més tradicionals”. Per part del PS, Gerard Alís va destacar que és una legislació “innovadora” i que “pot aportar molt a la nostra economia”, i va considerar “excessives” les crítiques rebudes per part del Govern.

Ara els grups disposen d’un termini de 15 dies per presentar les esmenes.

tracking