El president de la CEA alerta que l'economia del país està estancada

El president de la CEA alerta que l'economia del país està estancadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial Andorrana, va alertar ahir que “l’economia del país, tot i l’esforç legislatiu que s’ha fet per atraure la inversió estrangera, reflecteix un clar estancament”.

Segons Altimir, els indicadors econòmics mostren una “mínima millora”, però que bàsicament s’ha notat en el sector turístic. “El model immobilista i generalista utilitzat fins al dia d’avui no funciona”, va remarcar Altimir en la presentació de la memòria de la CEA. En aquest sentit, va assenyalar que s’ha de ser proactiu per atreure empreses estrangeres, crear universitats internacionals d’avantguarda i invertir en talent.

A més, va recordar que per estar connectats amb els països tant de l’espai Schengen com els de fora es requereix de l’aeroport compartit amb la Seu d’Urgell i l’heliport. Això, va dir, afavorirà “la circulació del turisme d’un poder adquisitiu i dels empresaris i directius”. D’altra banda, va manifestar que es posen al costat del Govern i volen ser actius en la negociació de l’acord d’associació amb la UE. Va subratllar que el país “ha de ser valent” i “prendre la iniciativa” per fer les seves propostes. “Sabem que hi haurà d’haver cessions, però el país no entendria que no anessin acompanyades de les cor­responents compensacions”, va argumentar.

També va criticar la reforma del Codi Penal en matèria de delictes perquè crea “inseguretat jurídica”, i va instar el Govern a aprovar enguany el Codi de Relacions Laborals.

tracking