estadística

El país d'Europa amb més densitat de cotxes

El Principat, amb 820 automòbils per cada 1.000 habitants, lidera el rànquing per davant de Liechtenstein

El país d'Europa amb més densitat de cotxesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra és el país europeu amb la densitat més alta d’automòbils per habitant. Segons dades de l’Informe de mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra (Imaca), l’any 2014 al Principat hi havia fins a 820 automòbils per cada mil habitants, una xifra gairebé idèntica a la del 2015, quan al país hi havia fins a 810 automòbils per cada 1.000 habitants. Aquestes dades situen el Principat al capdavant del rànquing de països amb més cotxes per habitant al vell continent atès que Liechtenstein, el segon amb més densitat, tenia 767 automòbils per cada 1.000 habitants, segons dades de l’Eurostat l’any 2014 –l’últim exercici del qual se’n tenen dades–. En aquest rànquing del 2014 no hi apareix, però, Luxemburg, que el 2012 comptava amb 678 vehicles per cada 1.000 habitants. El Principat també supera en nombre d’automòbils per habitant els països veïns, França (483) i Espanya (473).

En l’edició d’ahir del Diari es constatava la forta presència de vehicles al Principat (81.196), que supera el nombre d’habitants (78.264). A més, la densitat s’accentua si es té en compte que el nombre d’habitants en edat de conduir es redueix a 65.731.

El president de l’Automòbil Club d’Andorra, Enric Pujal, atribueix l’elevada presència de vehicles i d’automòbils al fet que “moltes famílies tenen un cotxe habilitat per desplaçar-se pel país, com els 4x4, i un altre per viatjar fora del Principat”. Pujal puntualitza, al mateix temps, que la forta presència de vehicles al país “no ha de comportar problemes de congestió del trànsit.” Segons el mateix Pujal, dels 81.196 vehicles del parc automobilístic actuals, realment en circulen uns 40.000.

Pujal analitza l’elevada presència de vehicles i l’alta demanda que hi ha per adquirir-ne un com una bona oportunitat perquè els vehicles elèctrics ”tinguin cabuda com a segon cotxe”.

tracking