Balanç de detencions

Detingut amb 4,86 de taxa d'alcohol, el rècord mundial

L’individu es va precipitar amb el vehicle per la muntanya i va donar una taxa de 4,86 en la prova que li fan fer a l’hospital

Detingut amb 4,86 de taxa d'alcohol, el rècord mundialXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir un home que conduïa amb una taxa de 4,85 grams d’alcohol per litre (g/l), la xifra més elevada registrada al món. La policia va detallar al Diari que dilluns 20 de març l’home, un resident de 52 anys que conduïa un cotxe amb matrícula del Principat, va patir un accident a la carretera secundària CS-310, al punt quilomètric 240, entre l’Aldosa i la Massana. L’individu va sortir sol de la carretera a les cinc de la tarda i va caure per la muntanya. Quan van arribar els efectius policials es van adonar del seu estat d’embriaguesa i el van traslladar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Un cop allà li van fer un examen en el qual van comprovar que la taxa d’alcoholèmia era de 4,85 grams per litre.

Fins ara el rècord de conduir ebri el tenia un basc que la policia francesa va interceptar l’agost passat mentre circulava amb una taxa de 4,75 g/l. En aquella ocasió l’home, de 56 anys, va conduir 240 quilòmetres fins que la gendarmeria el va interceptar a l’autopista A-89. A Andorra, el rècord el tenia un resident de 47 anys que el 29 de maig del 2015 va patir un accident. Arran de l’estat d’embriaguesa, els agents no li van poder fer la prova i el van portar a l’hospital, on li van fer l’examen d’alcoholèmia.

El metge Joan Carles Vidal va relatar que aquesta xifra és d’algú que “està molt acostumat a beure”, ja que una persona normal hauria entrat en coma etílic. “És una taxa que és molt alta”, va refermar Vidal. De fet, es considera que a partir dels tres grams és el límit del coma etílic. Vidal, però, va explicar que el coma etílic també depèn de cada persona, de la capacitat del seu fetge de filtrar l’alcohol, a més de com d’habituat estigui a la beguda. A Andor­ra circular amb una taxa superior als 0,8 grams per litre comporta penes que poden anar fins a un any presó i la privació del permís de conduir fins a tres anys.

A més, la policia va detenir tres conductors més: un temporer de 24 anys que conduïa amb una taxa d’1,32 g/l; un resident de 29 anys que circulava amb una taxa d’1,57 g/l, i un resident de 19 anys, amb una taxa d’1,19 g/l.

LA POLICIA ARRESTA DUES PERSONES PER ABÚS SEXUAL

La policia va arrestar dos homes, en dues operacions diferents, per abús sexual. Els dos casos va ser per tocaments, però en un la víctima va ser una menor, segons fonts policials. La primera de les detencions, la qual no va transcendir si era en la que estava implicada la menor, es va efectuar dilluns 20 de març a Andorra la Vella a les 17.30 hores i els agents van arrestar un resident de 52 anys. La segona es va produir a les 11.30 hores de diumenge a Encamp i es va detenir un resident de 37 anys. A més, la policia va arrestar dues persones pel delicte de maltractament en l’àmbit domèstic. Divendres a la tarda els agents van detenir a la capital un resident de 29 anys per aquest delicte. L’endemà a la matinada els agents van acudir a un domicili d’Andorra la Vella, on van arrestar una dona de 51 anys també per maltractament en l’àmbit domèstic.

INTERVENEN PROP DE 500 GRAMS DE MARIHUANA EN UNA CASA

La policia va intervenir prop de 500 grams de marihuana en un domicili d’Andorra la Vella divendres a dos quarts de sis de la tarda, segons el balanç de detencions de la setmana. En l’operació es va arrestar un noi, un resident de 19 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’estupefaents. Els agents, arran de diverses informacions sobre possibles transaccions de compra i venda de la droga, van decidir fer un registre a la casa. En el seu interior van trobar tres pots de marihuana, a més d’una bàscula de precisió i diverses bosses de plàstic.

D’altra banda, els agents també van detenir un home que havia ingerit un embolcall d’1,8 grams de cocaïna. Segons fonts policials, l’individu, un resident de 43 anys, va anar pel seu propi peu a l’hospital perquè no es trobava bé diumenge 19 de març. Un cop allà els metges li van realitzar les proves pertinents i, finalment, van esperar fins que l’home va expulsar de forma natural la droga del seu cos. Els mateixos metges són els que van avisar els policies, que van procedir a detenir l’home quatre dies després, el 23 de març. Segons la hipòtesi que treballa la policia, l’individu va ingerir la droga per tal d’introduir cocaïna al Principat. Per això ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte de tràfic il·legal de drogues tòxiques.

tracking