TRIBUNALS

Confirmen un any de suspensió a un policia que va revelar informació

El Superior ratifica Corts en el cas d’un agent que va filtrar la fitxa penal d’una dona

Confirmen un any de suspensió a un policia que va revelar informacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va ratificar ahir Corts i va condemnar a un any de suspensió un policia que va entregar la fitxa penal d’una dona a un joier amic seu. Corts va considerar que havia revelat informació secreta i, per aquest motiu, el va condemnar a la suspensió, a més de sis mesos de presó condicional i a pagar 600 euros a la dona en concepte de prejudici moral. El Superior va destacar ahir que va desestimar tant la petició de la defensa, que en volia l’absolució, com la de la fiscalia, que reclamava 2.000 euros de multa.

Els fets es remunten al setembre del 2012, quan la víctima havia enviat un currículum a una joieria. El propietari de l’establiment era amic del policia i la nit abans que hagués de confirmar a la dona si l’acceptava va anar a sopar amb l’agent. Durant la vetllada, el policia va veure el nom de la víctima en el currículum i va dir que li sonava. L’endemà va entrar a la seva fitxa policial i se la va entregar al joier. El propietari del negoci es va reunir amb l’afectada i li va mostrar les seves dades policials, que revelaven que tenia antecedents per estupefaents del maig del 2003, segons va relatar la noia en el judici al Tribunal de Corts, que es va celebrar el setembre del 2016. A més, li va mostrar la fitxa penal de la seva família, inclús la de la seva germana menor d’edat. El penat va negar aquests fets.

En la vista al Superior, que es va celebrar el 23 de febrer, la defensa va argumentar que no existien proves que l’individu hagués passat la fitxa penal al seu amic. Per això, va demanar-ne l’absolució. A més, el lletrat va afirmar que s’havien vulnerat els drets fonamentals del seu client de la garantia processal perquè va declarar sense advocat com a imputat i no com a testimoni; així com el dret de secret de comunicacions, ja que no se’l va informar que se li havia registrat l’ordinador.

El ministeri fiscal va considerar que hi havia proves suficients per incriminar-lo. També va denunciar que la possible vulneració de drets no es va denunciar fins a la vista del Superior.

UN HOME HAURÀ DE PASSAR 10 ANYS A LA PRESÓ PER ABUSAR DE LA NETA DE LA PARELLA

Un resident espanyol de 52 anys que va abusar de la neta de la seva parella haurà de passar deu anys a la presó, va confirmar ahir el Tribunal Superior. El Tribunal de Corts el va condemnar a final de novembre a pagar 6.000 euros a la menor, que en el moment dels fets tenia quatre anys, i se li va prohibir que s’acostés durant dotze anys a la víctima. La mare, a la sortida de la lectura de la sentència, va manifestar que la condemna li semblava poc. De fet, tant la defensa com la fiscalia van portar el cas al Superior, on es va celebrar al febrer. El ministeri públic va reclamar que se li imputés la pena màxima de quinze anys de presó pels delictes d’abús sexual a una menor de 14 anys i amb l’agreujant d’autoritat, ja que la nena el considerava com un avi. En canvi, l’advocada defensora en va demanar l’absolució i va al·legar la nul·litat de les proves, ja que va valorar que es van aconseguir il·legalment. Va argumentar que els pares no estaven presents durant la declaració de la nena davant les treballadores i psicòlogues. No obstant això, el Superior va desestimar les peticions d’ambdues parts i va ratificar íntegrament la sentència de Corts. Segons el relat de la nena, com a mínim hauria estat víctima de dos abusos entre el 2011 i el 2015. Quan la menor anava a casa de l’àvia a dormir el penat l’obligava a veure pel·lícules pornogràfiques. En una ocasió, a més, li hauria obligat a fer-li una fel·lació i un altre cop li va tocar la vulva amb els dits.

ES REBAIXA LA INDEMNITZACIÓ QUE HA DE PAGAR UN MOTORISTA PER UN ACCIDENT MORTAL

El Tribunal Superior va rebaixar la indemnització que un motorista, un andorrà de 27 anys, haurà de pagar a la família d’un altre motorista mort en un xoc a l’avinguda Santa Coloma. Corts el va condemnar al desembre a pagar una indemnització de 50.000 euros a la família del mort, però ahir el Superior va decidir rebaixar-ne la capitalització a la Caixa Andor­rana de Seguretat Social (CASS), però no en va especificar la quantitat. A part d’això, el Superior va resoldre aplicar la resta de la pena que li va imputar Corts: 15 mesos de presó condicional i la retirada, durant dos anys, del carnet de conduir. El jove estava acusat de cometre una imprudència greu que va acabar amb la vida d’un altre andorrà de 33 anys.

El cas es remunta al dia del 26 de juny del 2013, quan el condemnat va sortir d’una gasolinera i no va veure l’altre motorista. Els dos van xocar i el finat va caure a terra, la motocicleta el va arrossegar i, finalment, es va estampar contra un mur. No obstant això, Corts va considerar que la víctima va tenir una corresponsabilitat en l’accident, ja que circulava a més de 100 quilòmetres per hora en una via on no podia superar els 50 quilòmetres per hora. Així mateix, després de l’accident se li va practicar una prova d’alcoholèmia i va donar tres cops per sobre de la taxa permesa. Per això va considerar que el finat va tenir una corresponsabilitat en l’accident del 30%.

EL VENEÇOLÀ QUE VA PEGAR LA PARELLA COMPLIRÀ QUINZE MESOS D'ARREST A LA ACOMELLA

El veneçolà que va pegar la seva parella i la va amenaçar de mort amb un ganivet haurà de complir una condemna de quinze mesos d’arrest al centre penitenciari de la Comella, segons va resoldre ahir el Tribunal Superior. En concret, l’home havia estat condemnat pel Tribunal de Corts a quinze mesos de presó i un cop surti del centre penitenciari haurà de marxar del país, on no podrà tornar durant vint anys.

L’individu, però, podrà sortir en uns cinc mesos, ja que fa deu mesos que està arrestat, des del maig passat, quan va tenir lloc l’agressió.

El penat havia vingut a Andor­ra per passar uns dies amb la seva exparella i la filla que tenien en comú. Tot i que no estaven junts, l’home es va quedar a dormir a casa de la víctima. Un dia, després d’anar a veure un partit de futbol, va arribar ebri i amb una ampolla a la mà. Segons el relat de la víctima, l’home va anar a la cuina i va agafar un ganivet. Llavors la va començar a insultar i a amenaçar-la. Després la va tirar a terra, la va pegar i li va donar cops amb una cadira al cap.

tracking