Reportatge

Presó per un funeral

Un home d’origen marroquí va crebantar la pena d’arrest nocturn perquè es va morir el seu oncle i va voler anar a l’enterrament al seu país d’origen

Presó per un funeralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estreta relació d’un home amb el seu oncle el va portar a trencar la pena d’anar a dormir a la presó, va relatar al Tribunal Superior. L’home, d’origen marroquí, tenia una estima molt gran al seu oncle, que va morir. Per això va voler anar al seu país d’origen per assistir a l’enterrament.

Per aquest motiu, l’home va trucar a la Batllia per demanar un permís per poder viatjar al Marroc. El problema és que li van dir que tardarien uns dies a donar-li l’autorització i, per tant, s’havia d’esperar. Malgrat això, el penat va decidir viatjar i, conseqüentment, va crebantar la pena d’arrest nocturn. Un cop ja havia marxat, la germana va trucar al centre penitenciari per avisar que no hi aniria a dormir. “Era divendres, no podia esperar a dilluns perquè el funeral era el cap de setmana, dissabte, i hi volia anar”, va explicar el condemnat al Superior. El mateix dia que va tornar va anar a dormir a la presó i va complir tota la condemna, però uns dies més tard, va recalcar la defensa.

Aquest, però, no és l’únic cop que va trencar la pena. Tal com va relatar el mateix penat, una altra vegada va tornar a viatjar al Marroc per acompanyar la mare al metge. Era l’únic fill a l’atur i, per això, la podia acompanyar.

A més, una altra vegada estava en un estat depressiu i va prendre unes pastilles que li havia receptat el metge. Llavors, va dir, es va oblidar que havia pres el medicament i va beure alcohol. Això va provocar que quan anava a la presó caminant es quedés inconscient a l’altura dels Serradells i, finalment, es va adormir al carrer. “Jo hi volia anar, però no hi vaig arribar”, va dir l’home.

Per aquests crebants de pena el Tribunal de Corts el va condemnar a passar divuit caps de setmana d’ar­rest. El tribunal va tenir en compte que l’home treballava i entre setmana havia de complir amb la seva jornada laboral.

El ministeri fiscal, però, va considerar que aquesta pena és insuficient i va recórrer al Tribunal Superior, on va demanar que se li imputi una condemna de quatre mesos de presó ferma.

Per la seva part, la defensa va al·legar que l’individu havia trobat feina a la construcció, tot i que actualment estava de baixa per depressió, i que ha de tornar a treballar a començament de maig. En aquest sentit,va argumentar que si ingressa la presó podria perdre la feina. Per tot això, va reclamar que se li mantingui la pena actual. “He canviat, tinc 32 anys i només vull fer una vida normal”, va dir.

tracking