Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers exteriors

Petició conjunta perquè es mantingui el consolat honorari de França a Andorra

Els consellers consulars francesos a Andorra, Madrid i Barcelona trameten una carta al ministre gal d'Afers Exteriors per demanar que es reconsideri la decisió
L'ambaixada francesa en les anteriors presidencials.

Una candidata a les legislatives franceses demana un consolat honorari a Andorra

L'ambaixada francesa en les anteriors presidencials.

ARXIU
Actualitzada 27/03/2017 a les 11:34
Una carta signada a set mans pels consellers consulars francesos a Andorra, Madrid i Barcelona i adreçada a Jean-Marc Ayrault demana al govern gal que "reconsideri" la decisió de tancar la secció consular francesa al país anunciada recentment i prevista per al setembre. 

En la missiva, que els sota signants han fet arribar als mitjans, recorden que la mesura s'ha pres "sense consultar" els escollits per representar França a l'exterior i, alhora, addueixen no entendre "que el consolat sigui una càrrega addicional a la càrrega de treball dels consolats a Barcelona i Madrid". En el mateix sentit, posen en dubte l'estalvi econòmic –el qualifiquen de "molt relatiu"– per a l'estat francès i insisteixen en els lligams històrics amb Andorra. 

Recorden, doncs, que Andorra "no és un veí com els altres", citant la figura del coprincipat, i per l'elevat volum de residents francesos al país així com de turisme. "Són la tercera comunitat estrangera i dos terços dels 7 milions de visitants anuals al Principat procedeixen de França", remarquen a la carta. 

"La comunitat francesa d'Andorra juga un paper essencial en les relacions
Bilateral, tant econòmic com cultural", exposen i lamenten que l'eventual tancament del consolat honorari dificulta, per una banda, les tasques administratives i per l'altra, "no té sentit i no està a l'altura d'un país com el nostre". "Aquesta decisió no està en línia amb el projecte proposat el 2012 pel govern de revitalització la xarxa consular, després que el relleu que ja havia estat sota l'anterior govern de Nicolas Sarkozy", conclouen. 

La missiva està signada per Philippe Noël, conseller consular a Andorra, François Ratlleu Andreoli, conseller consular a Madrid i candidat a les eleccions legislatives, Philippe Ogonowski, conseller consular a Barcelona, Annick Valldecabres, consellera consular a Madrid i assessor SFA, Gaëlle Lecomte conseller consular a Madrid, Renaud Leberre, conseller consular a Barcelona i a ssessor SFA i Stéphane Etcheverry, consellera consular a Barcelona. 
 
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts