Col·lectius

Una vintena de persones participen en el taller dels castellers a la Seu

Després de rebre explicacions de com es fan les construccions els assistents ho van poder provar

Una vintena de persones participen en el taller dels castellers a la SeuMONTSE DIVIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de membres dels Castellers d’Andorra es van desplaçar ahir a la Seu d’Urgell per impartir un taller sobre castells. L’activitat es va dur a terme en el marc de la calçotada organitzada per l’Ateneu Alt Urgell. Segons va explicar una de les integrants de la colla, Neus Vila, al taller hi van participar una vintena de persones, una xifra que creuen que s’hauria pogut superar si hagués acompanyat el temps.

Després d’una primera part explicativa sobre el món casteller i de la indumentària que s’utilitza tant en els assajos com en les actuacions, els castellers van fer una demostració de com es fa una pinya de pilar i com s’aixeca la construcció. “Un cop acabat això hem convidat la gent que s’enfaixés i fes un petit tast participant en construccions d’un pis”, va indicar Vila.

La jornada, que a causa del mal temps es va haver de fer completament a l’interior de l’Ateneu, va acabar amb una calçotada. Vila va explicar que és la primera vegada que es fa un taller a la Seu, però se n’han fet vàries edicions al Principat, sobretot a les escoles i instituts. “Hem estat al Lycée i a l’institut andorrà de la Margineda”, va detallar, tot remarcant que “fer aquests tallers ens serveix perquè la gent ens conegui i vulgui formar part de la colla”. De fet, ahir ja hi va haver alguns interessats, va afirmar.

tracking