Mobilitat

Restriccions i equipaments per la nevada

Tot i les previsions de mal temps, les estacions confiaven obrir la totalitat dels dominis

Restriccions i equipaments per la nevadaVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió meteorològica es va complir i ahir la tarda van tornar les precipitacions en forma de neu, fet que va comportar restriccions en la circulació. En el moment de tancar l’edició l’Agència de Mobilitat informava que era necessari l’ús d’equipaments especials a la carretera general 2 a partir de Meritxell i els vehicles també havien de posar cadenes per circular per l’RN-22, via que dona accés a França. De fet, davant l’acumulació de neu a la car­retera les autoritats franceses van restringir el pas dels camions de més de 19 tones a partir de les sis de la tarda.

Des de Mobilitat, a més, es va explicar que com que la previsió era que la nevada continués, des del país gal se’ls havia informat que si la situació es complicava no es descartava que a la nit es pogués arribar a tancar l’accés a França. En el cas del Principat es va activar el dispositiu de nevades a les quatre de la tarda amb previsió que les precipitacions poguessin arribar als 900 metres durant el vespre i la nit. Per aquest motiu no es descartava que l’ús d’equipaments especials s’hagués d’estendre a altres punts del país.

D’altra banda, cap a les set de la tarda es va tallar la carretera general 3 a la cruïlla de Sorteny i Mobilitat va indicar que la carretera que dona accés a Arcalís estaria tancada fins avui a les vuit del matí pel risc d’allaus.

Estacions d’esquí

Tot i les previsions de mal temps, des de les estacions d’esquí no es preveia que s’haguessin de registrar excessius problemes per poder obrir amb normalitat. Des de Grandvalira es va explicar que s’espera poder obrir al cent per cent. Així, es va recordar que hi ha prevista la celebració d’algunes competicions però que malgrat que es preveu mal temps i vent “tothom està preparat per al mal temps”. La mala meteorologia tampoc hauria condicionat l’arribada d’esquiadors. Almenys, ni des de Grandvalira ni des de Vallnord s’havien registrat cancel·lacions.

A les valls del nord tampoc s’esperaven incidències en el funcionament. Així, des de Vallnord es va explicar que la previsió era poder obrir al cent per cent, tant el sector d’Ordino-Arcalís com en el cas de Pal-Arinsal.

Restriccions i equipaments per la nevada

tracking