Col·lectius

El Sitca convocarà una assemblea per decidir el seu futur

El sindicat es troba en un moment “d’impàs” i no està clar que es pugui renovar la junta

El Sitca convocarà una assemblea per decidir el seu futurFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) té previst convocar una assemblea per decidir quin ha de ser el seu futur. Segons va explicar l’expresident i actual membre del sindicat, Cristian Asensio, l’entitat es troba en un moment “d’impàs” i per tant “cal fer una assemblea per renovar la junta”. Asensio, però, va exposar que la qüestió s’ha d’acabar de tractar amb l’actual president, Jesús Núñez, i la resta de membres de la junta.

Altres fonts consultades pel Diari van admetre que des de fa temps el sindicat es troba pràcticament inactiu i que si no s’aconsegueix trobar algú altre que s’hi posi al capdavant difícilment se li podrà donar continuïtat. Asensio va admetre que la junta actual “està cremada”, però no va voler avançar esdeveniments. “Tot dependrà del que es decideixi en l’assemblea”, va exposar.

Els darrers anys el Sitca havia tingut un paper protagonista al comú, amb diversos conflictes oberts, el més rellevant el plet judicial per la rebaixa lineal que la corporació va aplicar a les valoracions de la gestió de l’acompliment els anys 2008 i 2009. El sindicat considerava que la decisió no era correcta, i de fet la justícia els va donar la raó i el comú ha hagut de complir la sentència. Amb l’arribada de Conxita Marsol a la corporació es van fer diverses reunions i sempre s’ha defensat que hi ha bona relació.

tracking