Andorra ratifica l'acord de París per lluitar contra el canvi climàtic

El pacte entrarà en vigor al país el 23 d’abril i el Principat és el 140è Estat que hi dona suport

Andorra ratifica l'acord de París per lluitar contra el canvi climàticSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, va dipositar ahir l’instrument de ratificació de l’acord de París a la seu de l’ONU a Nova York, segons va informar ahir el Govern mitjançant un comunicat. Aquest acord internacional va ser adoptat a París fruit de les negociacions dutes a terme en el marc de la 21a sessió de la conferència de les parts del conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que va tenir lloc el mes de desembre del 2015 a la capital francesa i que va comptar amb la participació d’Andorra. L’acord de París es va obrir a signatura el 22 d’abril del 2016, Dia mundial de la Terra. El cap de Govern, Toni Martí, juntament amb 174 representants de les parts, van participar en la cerimònia de signatura dirigida pel llavors secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon. Fins a la data és l’acord internacional que més suport ha obtingut en el moment de la seva obertura a signatura.

L’acord de París va entrar en vigor el 4 de novembre passat, una vegada es va assolir la ratificació d’almenys 55 parts del conveni marc sobre el canvi climàtic que representessin almenys el 55% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle. En el cas d’Andorra, que és el 140è Estat que el ratifica, el pacte entrarà en vigor el 23 d’abril vinent i se sumarà així a la lluita contra el canvi climàtic.

Aquest instrument jurídic té com a objectius mantenir l’augment de la temperatura mitjana del planeta per sota dels 2 graus, augmentar la capacitat d’adaptació dels estats als efectes adversos del canvi climàtic per mitjà de la promoció d’un model de desenvolupament sostenible i de baixes emissions de gasos d’efecte hivernacle, i situar els fluxos financers a un nivell compatible amb un desenvolupament sostenible de baixes emissions.

tracking