Torres afirma que seguirà fent tasques d'àmbit privat

El cònsol d’Encamp remarca que es pot “compaginar perfectament” la feina al comú i a l’empresa de topografia que té.

Torres afirma que seguirà fent tasques d'àmbit privatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, defensa la compatibilitat entre la tasca política i la professional, i referma que seguirà desenvolupant tasques en l’àmbit privat com a topògraf. El mandatari va sortir ahir al pas de les acusacions dels consellers comunals de Liberals d’Andorra, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, afirmant que “la meva responsabilitat envers el comú i les tasques que efectuo són plenes”, i assegurant que “es poden compaginar perfectament les dues coses”. “La major part del temps el dedico al comú d’Encamp. En algun cas puntual evidentment [que em dedico a l’empresa] perquè tinc un negoci particular que de vegades requereix els meus serveis i és veritat que puntualment he d’ajudar”, va exposar.

“Tinc la consciència molt tranquil·la, estic convençut que no he fet cap il·legalitat”, va dir, alhora que va acusar els consellers liberals de “treure les coses fora de lloc” i de tenir “un gran desconeixement del que és la feina dels cònsols”. “Els cònsols ho som les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, i aquesta responsabilitat l’hem de compaginar amb la família, les vacances i els hobbies”, va argumentar, per afegir-hi que “evidentment si tenim algun negoci privat també hi hem de dedicar el nostre temps”.

Avís de liberals

Troguet i Lafoz van comparèixer ahir al matí en roda de premsa per demanar a Torres “que actuï com a cònsol i sigui responsable i si no vol que prengui una decisió”, és a dir, que triï entre ser cònsol o desenvolupar activitats en l’àmbit privat. “De moment no demanarem la seva dimissió, però si és reincident i no fa la feina que ha de fer potser ens ho plantejarem”, va manifestar Troguet.

Els consellers de la minoria van explicar que van veure el cònsol treballant com a topògraf al centre d’Andorra la Vella dimecres a les onze del matí i van remarcar que no és un fet aïllat, sinó que els consta que ho fa de manera sistemàtica. “Us podem assegurar que hem rebut el sentiment de descontentament i d’indignació de ciutadans encampadans”, va dir Lafoz sobre el fet que el màxim responsable polític de la parròquia treballa tot i tenir dedicació plena al comú. “No som nosaltres que ens queixem de la situació, és la ciutadania d’Encamp”, va assegurar la consellera.

Troguet, de la seva banda, va destacar que qüestionen l’ètica de les accions pel fet que “la primera autoritat de la parròquia estigui treballant en horari totalment laboral quan hauria d’estar al capdavant del comú atenent els veïns”. Els problemes de la par­ròquia, va dir, ”són suficientment importants per dedicar-s’hi en exclusiva”. Troguet va reconèixer que el cònsol no està incomplint la llei però va posar de manifest que “no s’havia trobat cap cas que un cònsol a les onze del matí estigui fent una altra activitat que no sigui la de cònsol”. “És cert que no és il·legal, però està desatenent la parròquia i no està complint la tasca per a la qual la població el va votar”, va sentenciar. Per això li va demanar que sigui “conseqüent” i es dediqui únicament a fer de cònsol, ja que per això té “un sou que és molt superior al salari dels consellers”. “Ha de decidir si li interessa més l’empresa privada o l’activitat com a cònsol”, va reblar, tot assenyalant que “té suficient feina a la parròquia per dedicar-s’hi a ple temps”.

Regular les incompatibilitats

Torres va replicar que “abans de donar lliçons als altres” els consellers liberals haurien de “mirar com tenen les coses i intentar donar exemple”. El cònsol va dir que li sembla “molt bé” que el Consell General treballi per regular les incompatibilitats i va avançar que està a favor de tenir responsabilitats polítiques i alhora interessos privats. “Jo crec que és compatible. Evidentment quan tens una empresa la dedicació no és plena i hi vas de manera puntual, però poder exercir les dues funcions és compatible”, va adduir, i va posar com a exemple el cas de “molts cònsols que han fet molt bona feina i tenien negocis personals o familiars”.

tracking