col·lectius

Els discapacitats tindran el mateix sou i condicions que qualsevol treballador

El Govern està enllestint una xarxa d’empreses inclusives que tindran beneficis fiscals i socials

Els discapacitats tindran el mateix sou i condicions que qualsevol treballadorSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va posar en marxa fa un any l’estratègia d’inserció laboral dels discapacitats. Això ha permès que aquestes persones s’integrin en el circuit ordinari del Servei d’Ocupació i, segons va explicar ahir la presidenta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Anna Parramon, que puguin tenir el mateix salari i condicions laborals que la resta de treballadors. “Si el sou que cor­responia a una persona que no té cap malaltia o discapacitat era de 1.200 euros i aquest lloc de treball l’ocupa una persona discapacitada cobrarà aquests 1.200 euros”, va indicar Parramon en declaracions posteriors a la reunió del Consell Nacional de la Discapacitat (Conadis), que es va celebrar ahir a l’edifici del Govern.

Respecte a la inserció laboral del col·lectiu, el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va assenyalar que s’està acabant de perfilar el projecte de la xarxa d’empreses inclusives amb l’objectiu de reconèixer els negocis que optin per contractar persones discapacitades. Actualment hi ha cinc empreses que han demanat participar-hi i en breu s’acabarà de tancar quins beneficis tindran aquestes societats. “Podrien ser avantatges de tipus fiscal o pel que fa a les cotitzacions socials”, va indicar Espot, que va parlar de la publicitat positiva que suposa pertànyer a una iniciativa d’aquest tipus. “La responsabilitat social corporativa és una qüestió que la ciutadania valora especialment avui en dia”, va dir.

El ministre va recordar que s’haurà de modificar la Llei d’ocupació i que encara està per decidir si s’establiran quotes en el sector privat per a la contractació de persones amb discapacitat. “No ho descartem, però hem de tenir la ment oberta i no cenyir-nos només al sistema de quotes, ja que hi ha moltes altres mesures de foment de la inclusió laboral que hem de preveure”.

Espot va presentar durant la reunió anual de la Conadis el text definitiu de l’avantprojecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del Conveni de les Nacions Unides dels drets de les persones amb discapacitat. Un text que es va començar a redactar fa un any i que s’ha ampliat incorporant les aportacions que han fet les associacions implicades. La legislació permetrà “avançar substancialment en els drets de les persones amb discapacitat”, va assenyalar Espot, que va recordar que el mateix text ja preveu noves obligacions de modificacions legislatives més globals de diverses lleis que s’hauran de realitzar en un termini d’un o dos anys.

tracking