Educació

FEDA apropa l'electricitat i l'estalvi energètic als infants

El bon ús dels aparells de la llar o dotar d’elements i informació als petits són dos objectius dels tallers que ofereix la parapública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 500 infants de 15 centres escolars del país han participat al llarg d’aquest curs en uns tallers a càrrec de FEDA, per tal de fomentar l’estalvi energètic a casa i conscienciar sobre els riscos de l’electricitat. El bon ús dels aparells de la llar o dotar d’elements i informació als petits són dos objectius d’aquests tallers que es fan des de fa quatre anys.

Els nens i nenes dels darrers cursos de primària han gaudit de les aportacions d’en Pau Pampalluga, un personatge de còmic que apropa als infants diverses situacions quotidianes, per tal d’ensenyar les actuacions correctes en cada cas. L’objectiu és mostrar als petits els riscos dels aparells elèctrics, així com gestionar l’ús dels electrodomèstics de forma correcta mitjançant una eina interactiva com és el cas d’aquest personatge de còmic.

El tècnic de comunicació de FEDA, Claudi Sala, ha destacat la bona rebuda entre els infants d’aquest tipus d’activitat, ja que segons ha destacat “sempre es mostren molt interessats en tot i demanen moltes coses”. A més, Sala ha explicat que “el que més sobta als petits habitualment és la proximitat de l’electricitat i els riscos que comporta perquè moltes vegades no en són conscients”.

Els mòbils i les tauletes són un focus de preguntes en els tallers que realitzen, atès que “són el que viuen més de prop i per això demanen molt sobre això”, tot i que reconeix que els electrodomèstics i les bombetes també “generen molt interès”.

La possibilitat que els infants puguin intervenir en l’estalvi energètic és un dels grans fils conductors d’aquestes xerrades que s’estendran fins a final de curs, per tal que els petits del país siguin cada cop més conscients de la necessitat d’afavorir un consum sostenible.

tracking