afers exteriors

Les relacions amb Andorra mai han estat tant estretes i riques"

El primer ministre francès ha remarcat que la relació de confiança entre els dos països "és excepcional"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, ha assegurat avui que "mai les relacions entre el Principat d'Andorra i la República Francesa havien estat tant estretes, intenses i riques". Cazeneuve ha fet aquestes declaracions durant el seu parlament amb motiu de la signatura de l'acord per la millora de la RN20, i hi ha afegit que la relació de confiança entre els dos països "és excepcional" i que s'ha manifestat en múltiples ocasions en els darrers anys. Així, considera que aquesta "relació excepcional" permetrà desenvolupar més projectes en el futur, i ajudarà també Andorra en la seva "ambició europea".

El cap de Govern, Toni Martí, ha agraït les paraules del primer ministre, i ha assegurat que la signatura de l'acord d'aquest dimecres és "una decisió política d'una gran convicció d'amistat amb la República Francesa". Martí considera que aquesta relació excepcional amb França és molt important "en vista a molts reptes que encara queden pendents, entre els quals l'acord d'associació amb la UE", i ha posat com a exemple de les bones relacions bilaterals la visita a Andorra del seu predecessor, Manuel Valls, el juny del 2015.

Toni Martí també ha aprofitat l'acte a París per agrair al president de la República Francesa i copríncep d'Andorra, François Hollande, el fet d'haver estat al costat d'Andorra en el procés d'homologació fiscal i transparència, així com també "en els moments més difícils".

tracking