Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

La primera reunió tripartita sobre competències i transferències avança cap al consens

El PS celebrarà un comitè directiu per fixar la línia de la formació en les negociacions
Els cònsols reunits amb representants del Govern fa unes setmanes. Fernando Galindo

La primera reunió tripartita sobre competències i transferències avança cap al consens

Els cònsols reunits amb representants del Govern fa unes setmanes. Fernando Galindo

Fernando Galindo
Actualitzada 20/03/2017 a les 20:21
El cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, han participat, avui, en la primera reunió tripartida entre el Consell General, els comuns i el Govern en relació a la reforma de les competències i transferències. La trobada, que ha tingut lloc a la Casa de la Vall, ha comptat amb representació de tots els grups parlamentaris, i ha servit per començar a avançar en l’anàlisi del preacord assolit amb els comuns. El Govern valora molt positivament la bona sintonia de la reunió i el fet que tots els grups estiguin disposats a treballar per assolir un consens entorn d’un tema de cabdal importància.

Després d’aquesta primera trobada, totes les parts analitzaran la informació en profunditat, i es continuarà treballant conjuntament en una nova reunió que tindrà lloc en un termini de 15 dies. La voluntat és poder negociar els aspectes que puguin generar divergències i poder arribar a un acord de totes les parts per tancar un text consensuat que es pugui aprovar aquest mateix any.

El PS celebrarà un comitè directiu per fixar la línia de la formació 
El conseller general del PS, Pere López, ha explicat que el partit celebrarà la setmana vinent un comitè directiu per acabar de fixar la posició i la línia de la formació en les negociacionsla setmana vinent un comitè directiu per acabar de fixar la posició i la línia de la formació en les negociacions. “Comptarem amb les minories comunals i els comitès de les parròquies on no tenim representació directa i a partir d’ell fixarem una línia concreta de negociació o de participació per part dels consellers a la taula i de quines propostes defensarem en les reunions de futur”, ha avançat López, que ha recordat que “encara hem d’analitzar tota la documentació facilitada” i, per tant, s’ha mostrat partidari de “molta prudència” a l’hora d’avançar valoracions. 

El president del grup parlamentari mixt també ha posat en relleu que l’acord presentat per cònsols i Govern no és, ni molt menys, definitiu i, a més, ha apuntat, té punts importants que resten per tancar, com evidencien les “discrepàncies” manifestades per alguns dels mandataris comunals presents. “Es diu que està tancat amb un percentatge gran, però les qüestions sobre les quals no hi ha acord són, al nostre entendre, molt significatives”, ha manifestat.


 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts