salut

El SAAS opta per fitxar liberals al·legant motius d'“eficiència”

Justifica la decisió per la necessitat d’ajustar-se “al binomi de servei-cost”

El SAAS opta per fitxar liberals al·legant motius d'“eficiència”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SAAS afirma que la decisió de cobrir places de metge especialista amb facultatius liberals es deu a “criteris d’eficiència”. L’organisme explica que va optar per publicar cinc edictes per contractar especialistes que treballen per compte propi després de valorar “quina és la modalitat de contractació que s’ajusta més al binomi qualitat de servei-cost” i també per “la disponibilitat de professionals en aquell moment precís”.

Alguns facultatius han criticat que un centre públic convoqui places de metge perquè s’ins­tal·lin pel seu compte. Des de l’ens, però, argumenten que “la decisió sobre si les noves places a cobrir a la plantilla orgànica han de ser en règim de compte propi o laborals es decideix per criteris d’eficiència”. A més, justifica que el procés de selecció es realitzi a través d’edictes públics perquè “és el mecanisme que dona més transparència i preserva millor el principi de concurrència i d’igualtat de tracte per les administracions”.

A partir d’aquí, relata, el director general enceta un procés “per escollir el professional més adequat per a la plaça vacant o a cobrir”, independentment de si treballen per compte propi. Així mateix, assenyalen que el Consell directiu del SAAS “decideix quina ha de ser la plantilla orgànica del servei públic hospitalari”, és a dir, el nombre total d’especialistes que fan falta al centre. I això és –recalquen– “tant en les modalitats d’assalariat com per compte propi”. La parapública remarca que la plantilla “s’ha d’anar variant segons les necessitats del servei públic i adequant-les a les necessitats que tingui el servei en cada moment”.

“És per això que el consell directiu considera quan cal la cobertura de noves places de metge especialista [sigui en la condició de laboral o de compte propi] per tal d’adaptar la plantilla orgànica a les noves necessitats”, conclouen des del SAAS.

tracking