El Govern regula l'intercanvi d'informació fiscal grupal i espontani

L'objectiu és adaptar la legislació als nous requeriments de l'OCDE en aquesta matèria

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, aquest dimecres en roda de premsa.M.T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui el projecte de llei d'intercanvi d'informació mitjançant sol·licitud prèvia i d'intercanvi d'informació espontani, que substituirà la Llei d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia aprovada l'any 2009. L'objectiu és adaptar la legislació als nous requeriments de l'OCDE en aquesta matèria, de manera que el nou text obre la porta a demandes d'informació grupals, és a dir, de persones físiques o jurídiques que compleixin un mateix patró de comportament.

També es regula l'intercanvi espontani, que permetrà que un país, a iniciativa pròpia, pugui trametre a un altre país informació de qualsevol tipus d'activitat que pugui tenir rellevància fiscal per a aquest segon.

A més, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, també ha destacat que en virtut del conveni signat l'any passat amb l'OCDE, els intercanvis d'informació a la demanda ja no queden restringits als països amb els quals es va signar un conveni bilateral, sinó que s'amplien al centenar de països que han signat el conveni multilateral amb l'OCDE.

tracking