Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

L'IPC avançat del febrer se situa en el 2,4% i confirmaria la tendència a l'alça

Estadística remarca que l’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa
L'IPC tanca un any en positiu i no ho feia des del 2012.

L'IPC del 2016 se situa en un 0,4%

L'IPC del darrer mes es del 2,4%.

Actualitzada 01/03/2017 a les 12:02
L'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de febrer facilitat avui pel departament d'Estadística se situa en el 2,4% positiu. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria una augment significatiu respecte la variació interanual de l’IPC avaluat al mes de gener, que va ser de l'1,3%, i confirmaria també la clara tendència a l’alça dels preus dels darrers mesos.

Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, amb la diferència que suposa un càlcul previ amb el 96% aproximat dels preus de febrer entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Estadística remarca que l’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC, que es farà pública a mitjan març.

D'altra banda, en comparació amb l'IPC dels països veïns, a Espanya la dada avançada del febrer se situa en el 3% positiu, que, en cas de confirmar-se, mantindria la mateixa variació registrada al gener. Pel que fa a França, l'IPC avançat del febrer es de l'1,2% i suposaria una davallada d'una dècima respecte del mes de gener.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts