Justícia

El PS s'absté d'exigir a Calvet que dimiteixi

El PS s'absté d'exigir a Calvet que dimiteixi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) no té previst, ara per ara, afegir-se a la demanda de dimissió del cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, feta la setmana passada pel comitè en aquesta parròquia de Liberals d’Andorra, en considerar que no pot ocupar un càrrec públic ja que actualment està processat per la presumpta comissió d’un delicte major de calúmnia i de dos delictes menors, d’injúria i difamació. En un comunicat de premsa, el PS assegura que des de la formació fa temps que eren conscients de l’existència del procediment judicial pel qual Calvet havia de ser processat pels presumptes delictes després d’una querella presentada per part d’un ciutadà de la parròquia. “Enteníem, però, que es tractava d’un afer entre dues persones privades, malgrat que una d’elles ocupi actualment un càrrec públic com és el de cònsol menor d’Escaldes”, asse­nyalen en el comunicat.

Des de la formació que a Escaldes-Engordany lidera la consellera Cèlia Vendrell es remarca que el procés judicial encara està obert i que no hi ha una sentència ferma en què es condemni Calvet. Per tant, “entenem que cal deixar treballar la justícia i volem expressar tota la nostra confiança en ella perquè arribi a una cor­recta resolució”.

Per últim, els socialdemòcrates volen deixar constància que, ara per ara, “no demanem que Calvet abandoni el seu càrrec com a cònsol menor”. Això sí, entenen que si al final del procés judicial és declarat culpable, “seria ell mateix per voluntat pròpia qui hauria de prendre la decisió de presentar la seva renúncia per salvaguardar la institució”. En cas que si acaba sent condemnat no ho fes, des dels PS “se li reclamaria aquesta dimissió”.

Els fets pels quals està processat el cònsol des de fa gairebé un any es remunten al juny del 2013. Llavors, un comentari anònim publicat a la web del Diari contra l’empresari Ramon Canut va comportar que aquest presentés una querella per calúmnies. La investigació va determinar que la IP des d’on s’havia fet arribar el comentari corresponia al despatx professional de Calvet.

tracking