Justícia

El fiscal s'oposa a la llibertat d'un pres per pegar l'exdona

La defensa d’un no resident veneçolà demana la reducció de la condemna

La fiscalia vol 5 anys més de presó per a un home sentenciat a 10 per violar una menorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa d’un no resident veneçolà, condemnat a dos anys i mig de presó –quinze mesos dels quals són ferms– per haver agredit l’exdona, a qui també va amenaçar amb un ganivet, va demanar la setmana passada al Tribunal Superior la llibertat del client. Ho va fer al·legant que l’home no té antecedents, que va actuar sota els efectes de l’alcohol i que un cop surti del centre d’internament marxarà al país d’origen, on té la família. El condemnat ja ha complert nou dels quinze mesos d’internament i quan surti de la presó haurà de fer front a una ordre d’expulsió d’Andorra per vint anys.

La fiscalia es va oposar a la petició de la defensa –el lletrat va demanar que es reduís la part ferma de la sentència de presó fins al temps que ja ha complert el seu client– recordant l’“extrema violència” amb la qual el condemnat va agredir de forma “brutal” l’exparella. Igualment, va indicar al defensor, que va parlar d’una pena excessiva dictada per part del Tribunal de Corts, que la petició de condemna demanada pel ministeri públic a la vista de primera instància no va ser ni de bon tros la màxima establerta al Codi Penal per a delictes d’aquest tipus. També va recordar que no tenir antecedents no és un atenuant –“no pot ser un premi allò que s’exigeix a qualsevol ciutadà”– i que tampoc ho és haver actuat alcoholitzat.

Els fets van tenir lloc el maig passat i en el moment que va apallissar la dona, mare de la seva filla, no hi mantenia cap relació sentimental. Aquells dies estava vivint a casa de l’exparella, resident de nacionalitat espanyola, que feia sis mesos que s’havia traslladat a Andorra amb la filla. El 5 de maig l’acusat va anar a veure un partit de futbol en un bar i va ingerir grans quantitats d’alcohol. La víctima va relatar al judici que estava asseguda al sofà i que mirava la televisió quan l’home va arribar a casa amb una ampolla de cervesa a la mà i es va dirigir a la cuina, d’on va sortir amb un ganivet. La dona va assegurar que va esgrimir l’arma per la seva cara mentre la insultava i l’amenaçava de mort. Després la va agafar pels cabells, la va tirar a terra i la va colpejar a la cara i al cap amb la mà i amb una cadira.

tracking