Sector turístic

Febrer bat tots els rècords d'ocupació hotelera

El sector hoteler registra les millors dades dels darrers anys i encara el cinquè cap de setmana consecutiu omplint quasi al 100%

Febrer bat tots els rècords d'ocupació hoteleraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler del país està registrant un mes de febrer de rècord, amb ocupacions que freguen el ple gràcies sobretot a les bones condicions de la neu. Tant les estacions d’esquí com els hotels mantenen bon índex de reserves i encaren un cap de setmana positiu. El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, va assegurar que “preveiem un febrer de rècord, molt bo” i no només en comparació amb el febrer d’altres anys, sinó també respecte a la resta de mesos de l’any. “El mes està sent fantàstic”, va manifestar, alhora que va destacar que aquest cap de setmana llarg l’ocupació serà del 96% a totes les parròquies, sobretot a les altes, però també a les centrals, que ompliran de divendres a dilluns. D’aquesta manera, els establiments hotelers del Principat registraran el cinquè cap de setmana consecutiu omplint a tot arreu. El febrer passat l’ocupació hotelera va ser d’un 80% de mitjana, un índex que Ara augura que “superarem àmpliament” aquest mes.

També Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels d’Andor­ra (AHA), va constatar que “s’ha notat una pujada tot el mes de febrer”, amb bons registres també entre setmana. “Normalment estem molt tranquils entre setmana i omplim de divendres a diumenge; en canvi al febrer no, les ocupacions estan sent correctes, també entre setmana”, va narrar, un tret que és característic del mes de febrer. Segons Canut, entre setmana s’està registrant un 50% d’ocupació i el cap de setmana entre un 80 i un 90%. Un fenomen que “no és normal”, ja que la resta de mesos l’ocupació no passa del 20% els dies laborables.

Un 20% més de russos

Ara va assenyalar que la majoria de visitants són de proximitat, catalans, espanyols i també francesos, que tenen festiu dilluns i aquest mes han tingut la setmana de vacances escolars. El responsable va destacar també l’augment dels visitants russos, que va xifrar en un 15 i 20% més en comparació a l’any passat. “El mercat rus ha revifat força”, va indicar, afegint que “s’ha notat molt” l’ar­ribada de francesos, tot i que la procedència dominant segueix sent la de l’Estat espanyol.

El factor que ha determinat que els hotels hagin rebut tantes visites ha estat sens dubte la neu, segons va remarcar el portaveu del sector. “Ha estat sobretot per les condicions tan bones de neu que hi ha. Aquest any la neu ha vingut una mica tard, perquè la gran nevada va ser al gener, i això ha animat molt els caps de setmana”, va exposar.

Pistes plenes

Des de Vallnord i Grandvalira també van coincidir a pronosticar un cap de setmana amb una elevada afluència d’esquiadors. Segons van apuntar, el ritme de reserves és elevat i es preveu un cap de setmana bo, ja que es garanteix una plena obertura de pistes i cotes d’entre 100 i 160 centímetres.

D’altra banda, Mobilitat va informar que s’esperen retencions d’entrada al país per les dues fronteres tot el matí d’avui i demà de 9 a 13 h al Pas, i d’11 a 14 h i 10 a 16 h al riu Runer.

ELS VISITANTS VAN SUPERAR ELS VUIT MILIONS L'ANY PASSAT I CREIXEN UN 2,6%

El nombre de visitants va superar els vuit milions l’any passat. Així es desprèn de les dades definitives que va publicar ahir el departament d’Estadística, que situa en 8.057.325 el nombre de turistes i excursionistes que van arribar al país durant el 2016. Això suposa un increment del 2,6% respecte del 2015, quan els visitants es van situar en els 7.850.412.

L’augment es deu a l’arribada de més visitants espanyols, 4,1 milions, un 6,1% més que l’any passat. Per contra, els francesos van baixar un 2,2% i es van situar en els 3,3 milions. Els d’altres nacionalitats es van incrementar un 7,4%. Dels vuit milions de visitants, 5,2 van venir només a passar el dia i en canvi 2,8 es van quedar com a mínim una nit, un col·lectiu que va experimentar un creixement del 6,3% pel que fa al 2015 .Quant al mes de desembre, van entrar al país 790.213 persones, un 8,5% més, dels quals es destaca sobretot el creixement d’un 22% dels turistes que van pernoctar. Una tendència que es va repetir el gener passat, amb 682.930 visitants, un 1,2% més, dels quals els que es van quedar a dormir van pujar un 12%. Els excursionistes, en canvi, van baixar un 9,3%.

Febrer bat tots els rècords d'ocupació hotelera

tracking