La fiscalia vol 5 anys més de presó per a un home sentenciat a 10 per violar una menor

L’advocat demana l’absolució en considerar que no s’ha provat que abusés d’una nena de 8 anys

La fiscalia vol 5 anys més de presó per a un home sentenciat a 10 per violar una menorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia va demanar ahir al Tribunal Superior que rectifiqui la sentència de Corts que ha condemnat a 10 anys de presó un home per haver violat i abusat sexualment d’una nena de 8 anys. El ministeri públic vol que se li apliqui la pena màxima en el cas dels delictes pels quals ha estat condemnat, que és de 15 anys de presó ferma. L’home, resident espanyol de 53 anys, ha estat sentenciat a una dècada d’internament en ser considerat autor d’un delicte major de violació amb l’agreujant d’exercir autoritat familiar sobre una víctima especialment vulnerable per raó d’edat i per un altre delicte major d’abús sexual amb els mateixos agreujants. Tant la fiscalia com els magistrats creuen provat que la nena, malgrat que el violador no tenia amb ella cap tipus de parentiu, considerava l’home com el seu avi, ja que era molt amic i mantenia una relació de parella amb la seva àvia materna.

Etiquetes:

Els fets van passar entre el 2011 i el 2015 –l’home va ser detingut el desembre de fa dos anys quan la víctima va confessar a l’escola els abusos patits temps abans– i la sentència considera provat que hi va haver almenys dues agressions. En una, la violació, el condemnat va obligar la menor a practicar-li una fel·lació. En l’altra, l’abús sexual, l’agressor va tocar la vulva de la nena al mateix temps que li feia petons. El ministeri fiscal vol la pena màxima per “l’extrema gravetat” dels fets i pel criteri de “prevenció general”.

L’advocada del condemnat va demanar l’absolució del seu client al·legant la nul·litat d’unes proves que, al seu parer, es van aconseguir il·legalment. Ho argumenta en el fet que els pares no estaven presents quan les assistents socials i les psicòlogues van entrevistar la víctima perquè expliqués les agressions sexuals. Si els magistrats consideren vàlides les proves vol que la pena de presó no sigui superior als 5 anys, ja que només considera provat el delicte d’abús sexual.

tracking