TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Tradicions

La penjada del Carnestoltes enceta les festes d'Andorra la Vella i Escaldes

Els pregoners han repassat amb humor alguns dels temes d'actualitat del país

Penjada del rei Carnestoltes a l'Avinguda CarlemanyF.A. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Aquí a prop han obert una joieria que ven diamants i si dieu que aneu de part d'un tal Cinca us faran descompte", ha explicat, entre els riures del públic aplegat a la part alta de l'Avinguda Carlemany, una de les actrius caracteritzada d'esquiadora 'xava' de Barcelona, que aquest divendres ha llegit el pregó que ha donat el tret de sortida a les festes de Carnestoltes, que organitzen Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Després del pregó, que ha repassat amb humor alguns dels temes d'actualitat del país, els operaris han penjat, de la mateixa avinguda, el rei Carnestoltes.

La lectura del pregó, per part del grup de teatre Making of i la penjada del rei Carnestoltes han donat, aquest divendres a les 19 hores, el tret de sortida a les festes de les disfresses i la disbauxa que organitzen de manera conjunta Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i que duraran fins dilluns. "Avui han estat esquiant i encara van vestits d'esquí però intentarem que ens facin el pregó de Carnestoltes: al país li han passat moltes coses i intentarem que surti tot", ha explicat la responsable del grup de teatre Making of, Mercè Canals.

"Aquest any fem penjada i el judici de Carnestoltes a Escaldes-Engordany, des del 2001 fem la rua conjuntament amb Andorra la Vella, i és una satisfacció treballar en aquest nucli urbà que compartim", ha explicat la consellera de Social del comú escaldenc, Sandra Balcón, qui ha fet bona la dita "per Carnaval tot s'hi val" i ha reconegut que la classe política, blanc dels missatges crítics durant aquestes festes, "els hem d'acceptar com a tal i fer bona cara, encara que després, d'esquenes, arrufem el nas".

El pregó i la penjada del rei Carnestoltes se celebren la vigília de l'acte més multitudinari d'aquestes festes a la vall central: la rua de carrosses i comparses que aquest dissabte a la tarda transitarà els principals carrers de les dues parròquies.

tracking