Corts marca en un 60% la responsabilitat d'un mort en accident

Corts marca en un 60% la responsabilitat d'un mort en accidentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior va veure ahir el judici de revisió de la sentència dictada per Corts per l’accident de circulació a l’avinguda Santa Coloma que va acabar amb la mort d’un motorista després d’envestir un altre que s’incorporava al carril en direcció Andorra la Vella. La sentència de Corts va considerar culpable d’homicidi per imprudència greu el conductor de la Harley Davidson amb el qual va xocar la víctima, però a l’hora de dictar la responsabilitat civil va donar més culpa de l’accident al mort, un 60%, que al condemnat. I ho va fer perquè el finat doblava la velocitat màxima permesa a la via, de 50 quilòmetres per hora, i triplicava el límit d’alcoholèmia legal per conduir.

L’advocat del processat, condemnat per Corts a una pena de 15 mesos de presó condicional i a la retirada dos anys del carnet de conduir, va demanar l’absolució del seu client en considerar que no va fer cap maniobra imprudent quan es va incorporar a l’avinguda Santa Coloma, a l’altura del número 130, des de l’esquerra per dirigir-se cap a Andorra la Vella. La sentència considera provat que no va mirar a la dreta abans d’incorporar-se i que per això no va veure la víctima, andorrà de 33 anys, que es dirigia cap a la capital. L’advocat del processat, també andorrà i de 27 anys, va defensar que el seu client ho havia fet segons abans d’incorporar-se i que si la víctima hagués anat a la velocitat permesa i no embriac no s’hauria produït l’accident. La fiscalia es va oposar al recurs en considerar provada la imprudència greu.

L’advocada de la filla i de l’exdona del mort va recórrer contra la sentència per demanar que la responsabilitat civil sigui de 70.000 euros per a la nena i no de 50.000 i que la mare, malgrat estar divorciada quan es va produir l’accident el juny del 2013, en cobri 30.000. Respecte a la corresponsabilitat, considera que ha de ser tota del processat o com a mínim del 80%.

tracking