Meteorologia

Andorra, sota el núvol de pols africana

Les partícules de pols causen un deteriorament de la qualitat de l'aire

Pols en suspensió a Incles, aquest dijousF.A. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El núvol de partícules de pols africana que aquests dies està cobrint bona part de la Península Ibèrica també ha arribat a Andorra, “provocant que l’ambient sigui tèrbol, i un deteriorament de la qualitat de l’aire”, segons informa el Govern a través d’un comunicat. La intrusió de la massa de partícules de pols africana s’ha produït a les 8 hores d’aquest matí i s’ha enregistrat un valor màxim de la concentració de partícules PM10 a les 10 hores del matí (148,5 μg/m3) a l’estació fixa d’Escaldes-Engordany. Des de les 10.30 hores, els nivells s’han mantingut elevats (de mitjana 80 μg/m3).

Els actuals nivells d’immissió comportaran, durant la jornada d’aquest dijous, un ultrapassament del valor límit diari (50 μg/m3). La pols ha arribat des del Marroc a causa del vent de component sud-oest que també està provocant un augment de les temperatures, molt suaus per aquesta època de l’any.

La previsió meteorològica a Andorra indica per aquest divendres i dissabte un canvi de direcció del vent cap a component nord-oest i nord respectivament, un fet que pot ajudar a dissipar les partícules de pols africana al nostre territori i millorar la qualitat de l’aire. Es preveu una normalització de la situació a partir d’aquest divendres a les 6 hores.

tracking