Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
'cas sant julià'

Vila dóna plena confiança perquè Altimir continuï

El cònsol lauredià considera que és "una mala interpretació del reglament" i creu que la falta de l'interventor és "molt i molt lleu"
El cònsol major de Sant Julià, Josep

Vila dóna plena confiança perquè Altimir continui

El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, avui al seu despatx.

ANA / C. G.
Actualitzada 20/02/2017 a les 13:11
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, dona plena confiança a l'interventor comunal, Josep Altimir, perquè segueixi treballant com fins ara al consistori. La falta que ha fet, ha declarat, "és mol i molt lleu" i és "una mala interpretació del reglament", ha assegurat, i té a veure amb una transcripció d'un import que corresponia a una despesa de Naturlàndia, la qual es va atribuir al comú, però que va ser "compensada" a finals d'any i que no ha suposat "cap desfalc".

Això és el que ha dictat la sentència contra ell en el marc de la detenció de la setmana passada, juntament amb la dels excònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé. Per aquest motiu, ha informat Vila, Altimir ha anat a treballar aquest dilluns al matí, tot i que durant tres mesos no podrà exercir d'interventor. Malgrat que el cònsol creu que ha de seguir treballant, és el consell de comú qui ho haurà de decidir en una sessió extraordinària que tindrà lloc demà a porta tancada. També es debatrà si l'interventor delegat serà la figura que substituirà Altimir durant aquests tres mesos.

El mandatari comunal ha explicat que segons consta a la sentència, Altimir va acceptar fer una transcripció d'unes despeses de Naturlàndia cap al comú. "Un import que no tocava" que assumís la corporació, ha reconegut, però "que no va donar lloc a cap desfalc" i que es va "compensar degudament" a final d’any. A més, ha recordat que més del 90% de les accions de Camprabassa són del Comú i per tant, "d'alguna manera tot es quedava a casa". "És un delicte suau", ha reiterat, "que podria haver fet qualsevol".

D'altra banda, i malgrat que Altimir "podrà continuar treballant a la corporació sense problema i cobrar", la sentència dicta que durant tres mesos no pot exercir d'interventor. Això genera "un disfuncionament" al Comú, ha reconegut Vila, que caldrà reconduir. De fet, durant el consell de comú de demà també s'haurà de decidir en aquest sentit, per si s'accepta que durant aquests 90 dies la responsabilitat l'assumeixi l'interventor delegat.

Pel que fa a les sentències que han recaigut sobre Torrentallé i Gil, el cònsol ha manifestat que les "acatem" i les "respectem", però ha descartat qualsevol iniciativa judicial del comú al respecte. Això sí, ha considerat que no és una bona notícia pel comú "perquè desmereix la institució i la classe política". Vila també ha parlat del proper informe del Tribunal de Comptes que ha de sortir publicat, sobre l'exercici del 2015. Ha descartat que s'hi puguin trobar més irregularitats dels dos excònsols perquè des que va sortir tot a la llum els controls són "més ferms i exhaustius".

El que també està canviant, ha assegurat Vila, és el control financer sobre Naturlàndia, el qual està seguint "bona part dels processos de la Llei general de les finances públiques". Perquè, "si no ho controlàvem", ha alertat, "se'ns enfonsava Naturlàndia i el comú". En aquest punt, Vila ha alabat la tasca que ha desenvolupat Altimir, treballant "entre 12 i 14 hores" diàries fent accions que ja haurien donat els seus fruits, tenint en compte que l'any passat el parc va tancar amb balanç pràcticament zero entre ingressos i despeses corrents. En d'altres paraules, l'interventor "ha comès un error però també ens ha aportat moltes coses".
  • #10 Si senyor
    (20/02/17 21:56)

    Crec que el Sr. Vila fa molt b de mostrar humanitat. Ja tenim alguna premsa i algun que aprofita per destruir. A la vida hi ha momtes curcumstancies. A aquest senyor ja l'han jutjat.

    Respondre
  • #9 Moció de censura al Consol!
    (20/02/17 20:20)

    Crec que el Sr. Consol s'ha guanyat en tota regla una moció de censura per part del poble de Sant Juliá. Amb els seus actes deixa ben al descobert el compromisos preelectorals...

    Respondre
  • #8 No pot continuar !!! Seria una vergonya
    (20/02/17 18:47)

    Com pots donar confiança amb un interventor? Que ha callat... De uns fets de delicte de presó?Estem boixos?Segur que és una bona persona ?Però el seu error és molt greu no pot seguir com a mínim el vostre mandat. Crec jo.

    Respondre
  • #7 Maria, la venedora de llumins.
    (20/02/17 14:21)

    Per què no la tercera via? El Sr. Altimir té plaça fixa a l'administració general. Tampoc és tan dramàtic. No veurem la imatge d'un antic empleat del comú demanant almoina una nit de vent i neu a la sortida de la missa del gall.

    Respondre
  • #6 Ramon
    (20/02/17 14:14)

    Hem d'entendre que si la votació de demà contradiu el perdó paternal del Sr. Vila, el cònsol dimitirà?

    Respondre
  • #5 "to er mundo e güeno"
    (20/02/17 14:08)

    Falta poc per a que el Sr. Vila informi urbi et orbi que vivim en el millor món possible, i que la naturalesa humana només dona per algun que altre "delicte suau". Gràcies, Sr. Vila, per avançar-nos la decisió de la reunió a porta tancada de demà. Tot un detall.

    Respondre
  • #4 john
    (20/02/17 14:02)

    Sr. Vila el vull entendre quan diu que es un delicte Suau, però quan es un carrec de confiança i es produeix un delicte sigui com sigui, a d'haver una repercussió, i no donar peu a que cadascú despres pugui opinar si es suau o no, i disculpi però no crec que sigui voste el que a de jutjar si es suau o no.

    Respondre
  • #3 Neus
    (20/02/17 13:44)

    El Sr. Altimir té més d'una paella pel mànec. Fa més de 13 mesos que treballa per la nova majoria i haurà explicat molt i molt sobre l'administració Gil-Torrentallé. I potser alguna explicació s'hauria d'haver fet seguir a la batllia.

    Respondre
  • #2 Avergonyit d'haver votat Vila.
    (20/02/17 13:39)

    Només cal que el Sr. Vila surti a la finestra de la casa comuna, embolcallat amb un escut gegant de Laurèdia, hi es posi a cridar: ¡Altimir, santo subito! Altimir, Santo subito! Llegint l'article sembla que la salvació de Naturlandia està al caure i serà gràcies a la tasca del Sr. Altimir. Sí, és molt trist, però la comptabilitat permet molta filigrana i creativitat, "delicte suau" segons Vila el cas destapat per la justícia.

    Respondre
  • #1 karlitos
    (20/02/17 13:15)

    Un poble paga un bon sou, per ser enganyat .....Rotlle Trump et engany i el sou meu ho pagues tu....

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts