'cas sant julià'

Torrentallé nega cap apropiació indeguda de diner públic

L'excònsol afirma en un comunicat que va fer "únicament pagaments de despeses protocol·làries i de representació de la corporació"

Manel Torrentallé es dóna de baixa d'Unió LauredianaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excònsol menor de Sant Julià Manel Torrentallé, jutjat aquest cap de setmana pel cas de les 'targetes black', s'ha defensat avui en un comunicat en el que assegura que va emprar la targeta de crèdit corporativa de la qual disposava per la seva condició de mandatari "únicament per a dur a terme diversos pagaments de despeses protocol·làries i de representació del comú que representava en actes, àpats i desplaçaments". I ha negat que hi hagi hagut capapropiació indeguda de diner públic.

En la mateixa comunicació tramesa aquesta tarda als mitjans, assegura que la mateixa targeta de crèdit corporativa es va emprar, "en virtut d’un acord adoptat amb la intervenció comunal", per abonar despeses, sempre també protocol·làries i de representació, en actes, àpats i desplaçaments de la societat Camprabassa S.A.

Alhora, ha volgutrecordar que tal com figura en les al·legacions trameses pel comú al Tribunal de Comptes, al seu dia es va decidir, amb un acord adoptat amb la intervenció comunal, que els cònsols no disposessin de dues targetes de crèdit corporatives, permetent-se així que s’emprés la targeta de crèdit comunal per avançar despeses en interès de Camprabassa. Aquestes despeses, detalla el comunicat, posteriorment "eren degudament compensades amb la comptabilitat comunal", atès que la comptabilitat de la societat l'assumeix la corporació local.

Torrentallé també insisteix que totes les despeses es van justificar amb els escaients comprovants i que sempre van fer-se per a qüestions de representació i protocol. "No hi ha cap despesa, cap ni una, que fos destinada a qüestions privades o personals", ressalta.

L'exmandatari desmenteix finalment que hagi hagut de tornar diners al comú arran d’aquest afer. "No ho ha fet ni ho havia de fer perquè en cap moment no havia emprat la targeta de crèdit comunal per a cap despesa que no fos duta a terme en interès del comú. No hi ha hagut cap apropiació indeguda de diner públic", reitera.

tracking