La Cambra constata que les relacions empresarials amb França milloren

Diu que hi ha empreses com Andorra Telecom o FEDA interessades a invertir al país veí

La Cambra constata que les relacions empresarials amb França millorenSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra de Comerç afirma que malgrat que a poc a poc la cooperació empresarial amb França està començant a millorar. Una relació que sempre ha estat distant i ara està reviscolant, assegura el president de l’entitat, Marc Pantebre. “França ens ha girat bastant l’esquena, hi ha hagut una històrica desafecció mútua”, sosté, però posa de manifest que “ara s’està corregint per part seva i nostra”. “Un esforç que costa de fer però que a poc a poc s’anirà traduint en iniciatives empresarials”, assenyala.

En aquest context, considera que les obres de millora a les car­reteres RN-20 i RN-22 d’accés al país, així com l’acord d’associació amb la UE, afavoriran que s’estrenyin vincles. “Qualsevol excusa és bona per anar-nos apropant. Totes les petites coses són importants”, indica, afegint que “al final no ens coneix ningú i qualsevol cosa que serveixi per donar rellevància al que fa An-dor­ra ajudarà”. Pantebre destaca que “Andorra té necessitat de donar-se a conèixer i obrir-se perquè la gent sàpiga la realitat que tenim aquí”, i remarca que hi ha empreses andorranes com An-dor­ra Telecom o FEDA que estan “fortament interessades” a invertir a França.

La Cambra de Comerç va cloure ahir una formació en el marc del projecte transfronterer CCI Pirineus Med, amb tècnics de les cambres de comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà. El cap de Govern, Toni Martí, va saludar els participants de la formació destacant sobretot la presència de tècnics nord-catalans.

tracking