Un incendi en un pis obliga a desallotjar l'hostal Calones

El foc es va originar en un apartament situat a la tercera planta de l’edifici

Un incendi en un pis obliga a desallotjar l'hostal Calones@LAIAFM85 / RTVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi originat a la cuina d’un dels pisos socials per a la gent gran de l’hostal Calones va obligar a evacuar una vintena de padrins i a confinar a casa seva una persona que no va poder ser desallotjada pel seu estat de salut. El foc, que va causar danys materials de poca consideració, es va produir coincidint amb l’hora que els usuaris del menjador social del casal Calones van a dinar, fet que va provocar que una vintena de persones s’hagués d’esperar al carrer fins que els bombers van donar per extingit l’incendi, i van considerar que no hi havia cap tipus de perill per poder tornar a entrar a l’edifici situat al al número 8 de la plaça de la Concòrdia d’Andorra la Vella.

Segons van explicar al Diari fonts dels bombers, l’avís de foc es va produir quan passaven 40 minuts de la una de la tarda. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar tres dotacions dels bombers, és a dir, dos vehicles per lluitar contra el foc i una ambulància. En total van ser deu efectius del cos els que van actuar en l’avís de foc.

Tercera planta de l’hostal

L’incendi es va produir a la tercera planta de l’edifici de l’hostal Calones, en un dels pisos socials –n’hi ha tres a cada replà– ubicats en aquest immoble. El foc es va produir a la cuina i el causant podria ser un curtcircuit en una rentadora. La persona que hi resideix no es trobava a l’interior de l’apartament quan es van iniciar les flames. La feina dels bombers va ser la d’extingir el foc i ventilar l’apartament. Cap persona va resultar ferida.

Segons van explicar les mateixes fonts, van ser els responsables de l’hostal Calones els que en veure el fum que sortia de l’apartament afectat van decidir desallotjar les persones que es trobaven dins de l’edifici i no barrar el pas a les que anaven al menjador social. Només una persona, amb problemes de salut i resident a la cinquena planta, va ser confinada al seu apartament. Els bombers van donar per acabada l’operació a dos quarts de tres de la tarda i els usuaris del menjador social van poder finalment dinar.

tracking