El TS rebaixa a dos anys i sis mesos la pena al taxista condemnat per proxenetisme

L’absol del delicte d’amenaces a testimonis i haurà de complir dos anys i sis mesos

El TS rebaixa a dos anys i sis mesos la pena al taxista condemnat per proxenetismeARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior va rebaixar ahir la pena en un any i tres mesos de presó (quatre dels quals ferms) a un taxista condemnat per proxenetisme, després de considerar que no existeixen proves per imputar-li un delicte de tractar d’influir en el testimoni d’unes prostitutes que van declarar en contra seu davant del Tribunal de Corts, on se’l va jutjar el setembre per establir i afavorir la prostitució. A més, tenia prohibit entrar en contacte amb les cinc prostitutes que hauria amenaçat, una pena que quedarà suspesa.

Tot i així, li mantenen les condemnes d’un any i tres mesos de presó, tres dels quals ferms, pel delicte major d’establiment de la prostitució, i un any i tres mesos més, sis dels quals ferms, per l’afavoriment de la prostitució que li va imputar el Tribunal de Corts el 21 de setembre.

La policia va començar el 2012 a investigar l’home, de cinquanta anys i de nacionalitat espanyola, després de rebre diversos avisos que el vinculaven amb la prostitució. L’acusat, que va ser agent de circulació, tenia un bordell a la Seu d’Urgell, on van arribar a treballar cinc dones. En aquest context, aprofitava la seva feina com a taxista per portar treballadores sexuals a clients del Principat que, prèviament, havien demanat el servei de les dones per telèfon. En concret, portava prostitutes fins a domicilis privats o hotels dels clients que estaven a Andorra.

El Tribunal de Corts també va considerar que tenia un pis a Escaldes-Engordany que era un punt de trobada entre les treballadores sexuals i els clients. Així mateix, l’home repartia fulletons entre els taxistes, perquè els distribuïssin als clients, on s’anunciava aquest servei i donava entre cinc i deu euros als xòfers que portessin clients fins al prostíbul de la Seu d’Urgell.

Per tot això, va ser condemnat a presó al mateix temps que es va decidir retirar-li el pis que servia per a les trobades sexuals i se li va inhabilitar durant dos anys la llicència de taxista.

Fruit d’una venjança

En el judici al Tribunal Superior, que va tenir lloc el 16 de desembre, l’acusat i el seu advocat van argumentar que l’home no havia perpetrat aquests delictes i que tot havia estat fruit d’una venjança d’una dona que feia de madame i amb la qual, l’ara condemnat, compartia una treballadora sexual.

El ministeri fiscal va demanar el dia de l’audiència al Superior que respectés la sentència de Corts d’acord amb a unes escoltes telefòniques que es van realitzar el juliol del 2012, quatre mesos abans de ser detingut, en què l’acusat oferia als clients la possibilitat de pujar prostitutes a Andorra.

D’altra banda, el condemnat va reconèixer que portava clients del Principat al prostíbul de la Seu d’Urgell, mentre que quan pujava una dona al país no li preguntava si era prostituta, només li cobrava el trajecte.

tracking