Infraestructures

La millora de la RN20 serà cofinançada entre França i Andorra

La inversió total del projecte és de fins a 200 milions d'euros, que permetrà fer el desdoblament de Tarascó, entre més actuacions

El cap de Govern, Toni Martí, saluda la prefecta de l'Arieja, Marie Lajus, al centre de la imatgeM.T. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, ha rebut avui a la prefecta de l'Arieja, Marie Lajus, en visita oficial a Andorra, per impulsar el projecte de millora i embelliment de la RN20 en el trajecte que comunica Andorra i França. Es tracta, tal com ha recordat el Govern, d'un compromís adquirit pel primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, en la trobada mantinguda amb Martí durant la inauguració de la desviació d'Ax les Termes el passat mes de desembre.

En aquest acte, el Govern francès va anunciar el seu compromís per dur a terme una acció global que inclou importants millores en la carretera nacional en el tram entre Tarascó i el túnel de Pimorent. Tal com va informar Martí després de la trobada amb Cazeneuve, aquesta millora suposa una inversió de fins a 200 milions d'euros, que permetrien fer el desdoblament de Tarascó, estabilitzacions i eixamplaments en d'altres punts, l'habilitació de zones per a la col·locació de cadenes, i actuacions per reduir el risc de despreniments de rocs i d'allaus que donarien continuïtat a les accions que es faran en el marc del programa Poctefa.

La trobada d'avui ha servit per començar a concretar el projecte, que suposarà una millora substancial de l'accés a Andorra des de França. Durant la reunió s'ha plantejat el calendari dels pròxims quatre anys i s'han identificat les operacions prioritàries així com el seu cofinançament. Tal com ha informat el Govern en un comunicat, ambdues delegacions han valorat de manera molt positiva la reunió d’aquest dimarts i les anteriors mantingudes en els darrers mesos, així com la perspectiva de treballar conjuntament en la creació de sinergies transfrontereres per aconseguir una gran millora en els accessos i la seguretat de la carretera que comunica els dos territoris.

Toni Martí ha manifestat la voluntat del Govern d'implicar empreses andorranes en les diferents actuacions, per tal que puguin optar a la licitació de les obres. De la mateixa manera, el cap de Govern ha demanat que les futures zones destinades a posar i treure cadenes estiguin degudament senyalitzades i delimitades per tal que els conductors n'estiguin informats.

A la reunió el cap de Govern ha estat acompanyat pel ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i l'ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez. Per la part francesa, la prefecta Marie Lajus ha estat acompanyada del conseller diplomàtic del prefecte de l’Occitània, Frédéric Basaguren; del director de la Dirso (Direction Interdépartementale des Routes du Sud-Ouest), Hubert Ferry-Wilczek, i de l'ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero.

tracking